Regn og slud afløser tåge

Opklaring kommer ind over den vestlige del af landet fra sydvest i løbet af eftermiddagen.

Dagen startede med tåge eller dis flere steder og her til morgen og formiddag. Når tågen letter, vil det i den vestlige del være skyet vejr med enkelte byger med regn. I den østlige del kommer der til at falde vinterlig nedbør enten som slud eller regn.

Temperaturen vil i løbet af dagen hæve sig til 3-5 grader, og vinden vil til at starte med, at komme fra en sydlig/sydvestlig retning og være jævn til frisk . Senere når vinden dreje over i en mere vestlig retning, vil den miste pusten ned til en svag til jævn vind.

I aften og i nat bliver der mest skyet og diset, og der kan fortsat komme nedbør hist og her, til dels som slud eller sne. Vi får fortsat nattefrost og efterhånden svag til jævn vind fra sydvest, der til natten drejer mod syd og sydøst.

Hvornår kommer foråret

Resten af ugen byder på mere af det samme vejr. Det vil sige mere vinterligt nedbør og temperaturer, som i dagtimerne ligger på fem grader. Et frontsystem over Danmark fjerner sig mod øst, og det bliver en overgang lidt mildere. Så i løbet af weekenden kommer vi til at ligge over frysepunktet i nattetimerne.

Det lyder måske ikke umiddelbart som forår, men er du nysgerrig på hvilke tegn, du skal holde øje med, for at vide dig sikker på om foråret er på vej. Så kan du læse mere på DMI's hjemmeside.

En af forårs bebuderne er den blå anemone, som flere steder står i blomst.

  • Print
  • Del artiklen: