Regn og torden til hele landet i dag - og næste uge byder på mere af det samme

Nogle steder er der risiko for 'kraftig regn', hvilket betyder, at der kan falde op mod 24 millimeter regn over seks timer.

Regn, lyn og torden bevæger sig over hele landet i dag, hvor særligt de nordvestlige egne risikerer at blive hårdt ramt. (arkivfoto) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Uanset hvor i Danmark du befinder dig, så skal du huske regnjakken eller paraplyen, hvis du skal udendørs i dag.

Der er nemlig ingen dele af landet, der slipper for regn- og tordenbyger i dag, siger Dan Nilsvall, der er vagtchef hos DMI.

- Vi forventer ikke skybrud, fordi regn- og tordenbygerne bevæger sig hurtigt hen over landet, men nogle steder kommer der en del byger, og der er risiko for op mod 24 millimeter regn nogle steder.

Det svarer til mængden af regn, der typisk falder over otte til ti dage, lyder det fra DMI.

Der er strømafbrydelser flere steder i hovedstaden, og en ejendom er ramt af lynet, skriver Københavns Politi på Twitter.

De nordvestlige dele af Danmark kan rammes af 'kraftig regn'

Her til morgen hænger bygerne over Hovedstadsområdet og Sjælland, men bevæger sig mod nordvest. Når vi når frokosttid, vil de fleste have oplevet regn og tordenbyger, vurderer Dan Nilsvall.

- Særligt den nordlige del af Jylland kan forvente at blive ramt - altså hvis man sætter en streg fra Kolding og op. Det er her, der er risiko for lokalt at få op mod 24 millimeter regn over seks timer.

Hen over eftermiddagen vil det klare op over den sydøstlige del, og det vil også brede sig til resten af landet. I de nordvestlige dele kan det blive hængende helt frem til midnat. Resten af natten forventer DMI, at det bliver mest tørt og med delvist klart vejr.

I løbet af dagen er der faktisk også risiko for at opleve hagl. Dog forventer vagtchefen ikke, at det bliver så udbredt i denne omgang.

- Det er sandsynligt. Når vi har så meget vind i højden, tager det længere tid at nå ned til overfladen, og så smelter det nok inden, det rammer, men måske kommer det.

Vi får en ustadig start på august

Det bliver ikke umiddelbart grill- eller bikinivejr den kommende uge. Her kommer der nemlig også en del skyer samt regn- og tordenbyger, siger Dan Nilsvall.

- Ugen er præget af meget ustabilt vejr. Mandag og tirsdag er det mest den vestlige del, der bliver ramt, men derefter får alle dele (af landet, red.) regn og byger.

Temperaturerne begynder også at dale, jo længere vi kommer hen i ugen. Dog kan man være heldig, at dagene kan starte med solrigt vejr.

- Man kan være heldig at få fint sommervejr det meste af dagen, særligt i starten, men man skal nok lede lidt, og det vil ændre sig fra dag til dag. Varmen og den ustabile luft vil også danne byger hen ad dagen.

I løbet af næste weekend, kan det se ud til, at der er en lille forbedring på vej, men det er stadig meget usikkert, siger vagtchefen.

- Det bliver en noget ustadig start på august måned.

Facebook
Twitter