(Foto: Mario Marcell Wolfsberg © PRIVATFOTO)

Regn, torden og smukke skyformationer: Se de vilde billeder

Store dele af landet har i dag fået masser af regn og torden.

Man kunne næsten mærke det i luften. Regnen var på vej.

Og der er da også kommet masser af milimeter regn og tordenbrag rundt omkring i Danmark. Flere steder har regnbygerne faktisk været så kraftfulde, at der var tale om skybrud.

I Store Jyndevad faldt der 16,7 millimeter regn på 20 minutter, mens man i Tønder fik lige over 15 millimeter på en halv time. Et skybrud er defineret ved mindst 15 millimeters nedbør på 30 minutter.

De kraftige byger skyldes, at den varme luft fra Afrika, der har givet os de usædvanligt høje temperaturer den seneste tid, er ved at blive skubbet væk af køligere luft, der kommer ude fra Atlanterhavet.

Og det giver ikke bare masser af regn og torden, men også meget smukke og dramatiske skyformationer. Det kan man blandt andet se på alle de mange brugerbilleder, som I har sendt os.

Dem kan du se herunder:

 • Aase Hansen fangede den dramatiske himmel og Veddinge Bakker. (Foto: Aase Hansen © PRIVATFOTO)
  1 / 7
 • Teis Schnipper og familien var på badetur i Liseleje, mens fronterne var ved at gå i land. (Foto: Teis Schnipper © PRIVATFOTO)
  2 / 7
 • Tina Holst tog dette farverige foto ved Sejerøbugten. (Foto: Tina Holst © PRIVATFOTO)
  3 / 7
 • Skyformationer på Storebælt fanget af Pia Harpsøe i dag. (Foto: Pia Harpsøe © PRIVATFOTO)
  4 / 7
 • Kurt Johansen var på det rette tidspunkt på det rette sted i dag - nemlig ved Jordløse i Nordvestsjælland. (Foto: Kurt Johansen © PRIVATFOTO)
  5 / 7
 • Sådan så himlen ud over Assens i dag, inden regn og torden brød ud, skriver Lars Petersen om sit flotte billede. (Foto: Lars Petersen © PRIVATFOTO)
  6 / 7
 • På Margit Friis-Madsens billede fra Ornum Strand ligner skyerne næsten en regnbue i grå nuancer. (Foto: Margit Friis-Madsen © PRIVATFOTO)
  7 / 7
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk