Regnen fortsætter - og der bliver skruet godt op for blæsevejret

Nogle steder har i dag fået samme mængde nedbør som på tre uger, siger DR's vejretvært.

Der kommer både mere regn, vind og kulde i morgen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Du kan godt lade gummistøvlerne og regntøjet blive liggende fremme.

Selvom regnen stilner en smule af de fleste steder i løbet af i aften og i nat, så fortsætter den i stor stil i morgen.

Det fortæller Mikael Jarnvig, der er meteorolog og DR's vejrvært.

- Sidst på natten kommer der et stort regnområde op fra syd, og det kommer til at dominere vejret i morgentimerne. Syd- og Sønderjylland, Fyn og også på Sjælland. Her er det især Midt- og Sydsjælland, der får regn, men senere kommer det også til Nordsjælland.

Hvis man har planer om at bruge efterårsferien ude i det fri, så er det ikke kun regnen, man skal være opmærksom på, men også vinden.

DMI har her til aften udsendt et varsel om vindstød af stormstyrke på Bornholm fra klokken 11 til 16. Det får blandt andet betydning for færgeafgangene, skriver Bornholmslinjen.

- På grund af vejrprognoser med kraftig blæst på Bornholm i morgen torsdag den 21. oktober er der omlægning af trafikken til og fra øen.

  • Kirtesurferne her i Klitmøller i dag er nok glade for, at der venter endnu mere vind i morgen. (Foto: © Per H. Sparre)
  • Det er dog langt fra alle, der er glade for vejret i øjeblikket. Teddy her havde i hvert fald ikke så meget lyst til en gåtur i dag, skriver Anne-Mette Helenius. (Foto: © Anne-Mette Helenius)
1 / 2

Kuling og kulde

Og resten af landet får også vinden at mærke, siger Mikael Jarnvig.

- Resten af landet får kuling fra vest og nordvest. Og så bliver det også betydelig koldere. Det bliver 8-10 grader som det højeste.

Vandet får også betydning ved Vadehavet. Her er der ifølge DMI risiko for forhøjet vandstand.

- Fordi vinden tiltager fra nordvest i løbet af dagen, så presser den vandet ned mod Vadehavet, og så kommer højvandet sidst på eftermiddagen op på omkring 2,5 meter, siger Mikael Jarnvig.

- Skønhed findes i høj grad i regnen ved Selling, skriver Ole Hougaard, der har taget billedet her. (Foto: © Ole Hougaard)

Tre ugers nedbør

DMI har stort set hele dagen varslet om 'voldsomt vejr' grundet de store mængder regn, og der er da også faldet rigtig mange milimeter i store dele af landet, siger Mikael Jarnvig.

- Det er især den sydlige del af Jylland og Fyn, der har fået meget. Der er faldet mellem 30-50 milimeter. Det har været en ordentlig slat.

Selvom regn er en helt naturlig del af det danske efterårsvejr, så har nogle områder i landet fået usædvanligt meget nedbør, mens andre steder nærmest er gået fri, fortæller Mikael Jarnvig.

- Nogle steder har fået 50 milimeter, mens andre har fået én milimeter. Der er dog steder, som har fået samme mængde nedbør på et døgn, som man plejer at få på tre uger.

Det er især den sydlige del af landet, der har fået meget nedbør i dag. (© dmi)