Regnen slipper os ikke, men der venter sol i Kristi himmelfartsferien

Det ustadige vejr bliver hængende over landet resten af ugen.

Der bliver grå skyer de kommende dage, men solchancerne ser ud til at stige. Her er det Ørnsø ved Silkeborg.

Det startede så fint i denne uge, men medmindre man har adresse på Bornholm, så var det en kortfattet affære. Og den grå og rimelig regnfulde vejrudsigt gælder stadig, når vi kigger på resten af ugen. Et ustadigt vejr, der skyldes, at Danmark stadig er stridspladsen mellem kulden fra vest og varmen fra øst.

Men selvom der er regndråber på skemaet de næste dage, så er der dog ikke mange millimeter at gøre op, siger vejrvært ved DR Vejret, Morten Lynge

- Det ser ud til, at en smule regn kan drille helligdagen. Men det er meget ustadigt, og vejret skifter hurtigt, men vi skal nok få lidt sol de næste dage, men det er ikke alle forundt, fortæller han og fortsætter med et kig i prognosen.

- Umiddelbart ser det ud, som om at solen er forbeholdt det nordlige af Jylland og Nordsjælland. Og så holder Bornholm stadig fast på sol og vil også være med i kampen om Kristi himmelfartsdags højeste temperatur.

Og befinder du dig et af de steder, hvor solen bryder gennem skyerne, så kan du være heldig at opleve ganske pæne temperaturer torsdag.

- Temperaturmæssigt er der stor forskel. Under skyer og regn når vi ikke meget over 10 grader, mens der hvor solen får fat, kan termometeret ramme 15 til 18 grader.

En regnfuld maj

Hvis du er ved at være træt af at læse om regn i dine vejrudsigter, har du fra dags dato også god grund til at mene, at nu har det regnet rigeligt for maj.

Klimanormalen, det vil sige et gennemsnit for vejret gennem de seneste 30 år, viser, at maj normalt giver 47,3 millimeter nedbør. 12. maj passerede vi det gennemsnit, og lige nu ligger det på 51,5 millimeter, uden at vi er halvvejs gennem måneden.

De næste dage kommer til at føje yderligere til, men det bliver let regn, siger vejrvært Morten Lynge.

- Fredag er i samme spor. Det bliver mest skyet, men solen vil vise sig. Der kommer også nedbør. Det bliver ikke de store mængder, og temperaturen læner sig op af torsdag, og det samme gør den svage til lette vind.

Et blik mod weekenden giver en lignende melding fra Morten Lynge, der særligt fremhæver lørdag som den dag, hvor du skal planlægge efter at kunne nyde sol og udeliv.

- Lørdag ser mest samarbejdsvillig ud. Den starter med let regn i nord, men ellers ligner det en dag med opholdsvejr og temperaturer, der ligger mellem 10 og 16 grader. Her er solchancerne størst i den sydlige del af landet.

- Søndag fortsætter det ustadige og skiftende forårsvejr med en god blanding af skyer, regnbyger, men også lidt sol indimellem. Temperaturen bliver nok knap så høj som lørdag. Vi kan nok trække en grad eller to fra niveauet lørdag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk