Regnen som forsvandt

Dagens ventede nedbør fordampede på sin rejse gennem luftlaget.

Med temperaturer over 25 grader blev i dag den 25. sommerdag i år.

Der er faldet en smule regn over dele af landet, men til stor ærgelse for landmænd og haveejere, blev det kun til enkelte dråber, der nåede helt ned den tørre landjord.

I dag blev det igen varmt, og vi nåede op på 27 grader ved Landbohøjskole i København. Mange steder kom temperaturen over 25 grader, og der er derfor i dag blevet rundet et jubilæum. Det er nemlig den 25. sommerdag i år.

Regnen, som udeblev i dag, er simpelt hen fordampet på sin rejse mod Jorden, på grund af den varme luft, som skubbes op over Danmark fra Syd.

Regnen kommer

Der er helt sikkert nogen som får regn i morgen, men der er ikke noget tegn på, at det bliver en ligelig fordeling over hele landet. Tværtimod peger tendensen i retning af det modsatte.

Det bliver mest Jylland, der kommer til at få regn. Helt præcist hvor regnen falder og hvor meget, der kommer, er svært at sige. Mængderne kan i hvertfald ikke få bugt med det knaldrøde tørkeindeks.

Tørkeindekset fra fredag viser, at der nu er mange steder, hvor jorden er så tørlagt, at der ikke er noget fugt tilbage i jorden til planterne.

Selvom koldfronten bevæger sig i en østlig retning, ser øerne ud til at have den mindste sandsynlighed for at få lidt af de eftertragtede dråber.

Lidt køligere i næste uge

I den kommende uge kan vi forvente lidt flere skyer, og der skrues lidt ned for temperaturen allerede søndag.

Det nye temperaturniveau, vi skal vænne os til, passer bedre til årstiden. Næsten hele ugen vil niveauet ligge mellem 17 og 24 grader. Efter en pause fra de meteorologiske sommerdage, ser temperaturen ud til at stige igen, når vi er fremme ved weekenden.

Facebook
Twitter