To regnvejr bliver afgørende: På vej mod vådeste januar - kun 10 millimeter fra rekord

To regnvejr i månedens sidste dage kan give os årets anden vejrrekord.

Sådan har det set ud mange dage i en usædvanligt våd januar. Her er det fra den mest nedbørrige dag - den 4. januar på Motorvej E45 ved Randers. (Foto: © Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Efter det seneste døgns regnvejr er januar 2023 nu den næstmest nedbørrige siden 1873.

Selv om der nu er udsigt til et par dage med tørt vejr, kan to regnvejr i de sidste dage af måneden gøre januar 2023 til den vådeste januar gennem tiderne.

Der er indtil torsdag formiddag faldet 113,3 millimeter regn i januar. Demed mangler vi i de sidste fem dage af måneden blot 9,7 millimeter for at tangere nedbørsrekorden fra januar 2007.

Den lyder på 123,0 millimeter.

To regnvejr bliver afgørende

Det bliver efter al sandsynlighed et kapløb med tiden om januar 2023 når den lidet eftertragtede titel af mest nedbørrige januar gennem tiderne.

Efter et par dage med tørvejr vil fronter med regn i de sidste dage af januar igen nå frem til Danmark.

Første regnvejr, der bliver efterfulgt af byger, ventes sammen med blæsende vejr frem til os søndag aften og natten til mandag, hvor der kan falde 4-6 millimeter regn.

Og så vil der ifølge de seneste prognoser komme et nyt regnvejr tirsdag - på den sidste januardag. Hvor meget regn, der når at falde inden midnat er usikkert, men på landsplan kan der fra torsdag og frem til tisdag meget vel nå at være faldet omkring de 10 millimeter, der vil gøre januar 2023 til den vådeste af alle januar måneder siden 1873.

Prognose: Forventet nedbør i millimeter resten af januar måned. (Foto: © wxcharts.com)

Regnvejr - hver dag i 21 dage

Den usædvanligt våde januar, der allerede er den næstvådeste gennem tiderne, blev grundlagt af en meget våd start på måneden.

Flere kraftige regnvejr passerede Danmark, og alene den 4. januar faldt der i et af de vådeste januardøgn nogensinde hele 21,1 millimeter på landsplan.

Efter de første seks døgn var der faldet 53 millimeter, og vi skulle helt hen til den 22. januar før vi fik det første døgn med tørvejr i hele landet.

Det seneste døgns regnvejr gav blot 2 millimeter regn.

Årets anden rekord

Skulle januar ende med at sætte nedbørsrekord vil det være den anden vejrrekord i denne måned.

Allerede få timer inde i det nye år blev der sat ny absolut varmerekord for januar, da temperaturen ved Abed på Lolland nytårsmorgen nåede 12,6 grader.

Dermed blev den gamle rekord på 12,4 grader i Sønderborg fra 2005 slået.