Resten af ugen giver et koldt kys fra øst

I de kommende dage skal vi forberede os på koldt og mest tørt vejr.

Smuk aften ved Blokhus Strand, hvor det ligesom resten af den jyske vestkyst har blæst meget. (Foto: Simona Petersen © (c) DR)

Prognoserne peger entydigt på, at vi får det koldt i Danmark resten af ugen. Dog er det de færreste, som kommer til at opleve nedbør.

I nat bliver det bliver koldest i Jylland, hvor der lokalt kommer nattefrost. Derimod holder skyerne over Østfyn, Sjælland samt Bornholm temperaturen over frysepunktet.

Der er en smule regn til Bornholmerne natten igennem, mens resten af danskerne kommer tørskoet gennem natten.

Tirsdag skinner solen over jyderne

Der er stadig en del skyer over den østlige halvdel af landet i morgen. Det kan ikke udelukkes, at man på Fyn og Sjælland kan få solskin i små doser, men formiddagen bliver ret skyet.

I Jylland er der udsigt til en flot og klar dag. Dog ser det ud til, at den vestlige del af Jylland får selskab af en del skyer i løbet af eftermiddagen.

Kold luft strømmer ind over landet fra nord

Vinden drejer i løbet af tirsdagen over i nord og senere i nordøst. Det er en kold luftmasse fra Rusland og Finland, som bevæger sig ind over det relativt varme havvand i Østersøen, Øresund og Kattegat.

Formentlig bliver det kun regnbyger i morgen, men allerede onsdag kan det være slud eller sne, som falder over Bornholm og resten af Østersø-regionen. Det er også sandsynligt, at der dannes snebyger på luftmassens rejse over Kattegat. Hvilket vil give lettere snedrys til den jyske østkyst.

Facebook
Twitter