Risiko for skybrud og torden i det østlige Danmark

I eftermiddag og i aften kommer det til at regne kraftigt, hvorfor DMI har udsendt risikovarsel.

Du kan risikere at blive godt våd, hvis du bevæger dig uden for senere i dag. (© dmi)

Der har ikke været meget at glæde sig over denne sommer, hvor skyer, kraftige byger og gråvejr har været normen frem for undtagelsen.

Og selv om kalenderen nu siger august, så ser det ikke ud til at blive meget bedre.

For DMI har udsendt et såkaldt risikovarsel, der lyder på, at der mellem klokken 15 og 20 i dag er risiko for skybrud og kraftig torden på Sjælland, Lolland-Falster, Bornholm og det meste af Fyn.

- Vi har en varm luft mod syd og en køligere luftmasse mod nordvest, og det møde genererer nogle celler, som kan give noget kraftig regn og kraftig torden i løbet af eftermiddag, siger DR's vejrvært Christian Cherry.

Med skybrud menes der, at der lokalt er risiko for, at der kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter. Det kan medføre fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter og nedsat sigtbarhed.

Selv om risikovarslet først gælder fra i eftermiddag, så skal man ikke forvente at kunne ligge ude i solen inden.

- I løbet af morgentimerne og formiddagen vil vi have noget vedvarende regn, som så småt er begyndt at ramme den vestlige del af Sjælland og Lolland. Man kan sige, at det bliver en rigtig dejlig dag for folk, der elsker regn, siger DR's vejrvært.

Jyderne går ikke fri

Selv om risikovarslet om skybrud ikke gælder for den vestlige del af Danmark, så skal jyderne ikke regne med at forblive helt tørskoede, hvis de bevæger sig uden for i dag.

- Det regnvejr, som lige nu ligger over Jylland kommer til at gå hurtigt forbi. Der er lige nu en ret frisk vind, så det betyder, at regnen bevæger sig hurtigt forbi, så man undgår de helt store regnmængder. Men regn kommer de til at få, siger Christian Cherry.

Hvis du vil læse DMI's dystre august-forudsigelse, kan du trykke på linket neden for.

Facebook
Twitter