Risiko for vindstød af stormstyrke i weekenden

I løbet af lørdagen blæser det gradvist op, og på søndag ser det ud til, at vi får vindstød af stormstyrke.

Et stort højtryk over Atlanterhavet samt et stort lavtryk fra Finland og ned over Baltikum skaber store trykforskelle fra øst til vest. Om det giver storm i middelvind er endnu usikkert, men weekenden tegner til at blive temmelig blæsende. (© (c) DR)

De dybe efterårslavtryk rykker nærmere på landet, og i weekenden er der udsigt til, at vi får en god gang efterårsrusk.

De seneste prognoser er nemlig enige om, at det bliver temmelig blæsende i weekenden.

Det skyldes et dybt og stort lavtryk, som i løbet af weekenden uddybes nord og nordøst for Danmark, mens det bevæger sig mod syd.

Samtidig har et stort højtryk fundet sig godt til rette vest for De Britiske Øer, og det er disse to store tryksystemer, som sammen giver en stor trykgradient tværs over Skandinavien.

Alt tyder dermed på, at vi får en temmelig blæsende weekend.

Vinden topper søndag

Vinden tager til i løbet af lørdagen, men det er søndag, der ser mest blæsende ud. Her trækker lavtrykket nemlig ned gennem Østersøen, og hiver vinden et ekstra trin op på vindskalaen.

Den præcise udvikling er stadig lidt usikker, men som det ser ud lige nu, så får vi op til en hård kuling i middelvind fra nordlige retninger og vindstød af stormstyrke på søndag.

Der er dog endnu lidt tid endnu til, at det bliver weekend, og prognosen kan nå at ændre sig. Så både vindstyrker og -retninger er fortsat noget usikre.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk