Så er det tid til at surre trampolinen fast! Kraftig blæst rammer landet

Vindstød af stormstyrke kan ramme flere landsdele -nordvestjyderne vil opleve det allerkraftigst.

Nordvestjyderne er vant til at være centrum for kraftige blæsevejr. Her en dag med kuling ved Hanstholm Havn i 2017. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Bedst som forårsfornemmelserne listede sig ind på os i februar, har marts - årets første forårsmåned - budt på regn og blæst.

I morgen fredag endda så megen blæst, at DMI har udsendt et varsel. Det er særligt nordvestjyderne, der får blæsevejr, når et lavtryk i løbet af det kommende døgn bevæger sig nord om Danmark.

I Nordvestjylland kan middelvinden nemlig fra i morgen tidlig og indtil middagstid nå stormende kuling - 20-23 m/s fra nordvest - og vindstødene kan nå stærk storm med ca. 25 m/s.

Selvom det primært er Nordvestjylland, der er i blæsevejrets sigtekorn, kommer det også til at blæse en del i andre landsdele.

Blæsevejret indtager først det nordvestlige Jylland og lidt senere breder det sig videre ind over landet. Særligt i Kattegatområdet, på Nordsjælland og Bornholm er der risiko for kraftig vind og vindstød, der kan nå stormstyrke. (Foto: DMI © dmi)

Op ad formiddagen kan der komme kraftig vind over særligt Kattegatområdet og Nordsjælland, hvor vindstødene mange steder kan nå stormstyrke.

Senere på dagen vil det også blæse op på Bornhom - her kan vindstødene også nå stormstyrke, mens middelvinden bliver hård eller stormende kuling.

Lavtrykket bevæger sig relativt hurtigt, så den allerkraftigste vind vil de enkelte steder vare godt tre-fire timer.

Siden 1891 har vi kun haft 10 lignende blæsevejr i marts måned, da blæsevejr som dette som regel hører til efteråret.

Udsigten til kraftig blæst og bølgehøjde på op til fire meter omkring Østersøen har fået Bornholmerlinjen til at aflyse fire afgange i morgen.

Hold løbende øje med hjemmesiderne for Vejdirektoratet og Storebælt for eventuel anden påvirkning af trafikken.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk