Så vildt var juli-vejret

Juli måned gav os tørke, varme og endda en overbevisende vejr-rekord.

At ligge i vater i vandet har virket som den perfekte, svalende løsning mange gange denne måned. (Foto: Michael Bernstorff- Almind Sø i Silkeborg)

For mange danskere vil juli blive lagret i erindringen som en fornøjelig bade- og vaffelismåned. Andre vil især huske måneden som en kamp mod tørken, solen og flammerne. For juli var varm, sveddryppende, og solen skinnede - endda så meget, at vi har inkasseret en vaskeægte vejrrekord.

Solstrålende rekord

Solen har nemlig gjort os selskab hele 339 timer denne juli måned. Den tidligere rekord, hvad solskinstimer angår, var fra 2006, og lød på 321 solskinstimer. Til sammenligning er klima-normalen for solskinstimer i juli måned 196 timer, så den har vi altså overstrålet med flere hestelængder.

Mest sol fik regionen Fyn med 347 timer i gennemsnit. Regionen Bornholm fik mindst, nemlig 309 soltimer i gennemsnit. (© dmi)

Pyyyyha…

Og sikke varmt det har været! Med adskillige tropenætter, udsolgte vindfaner og svedglinsende pander. Middeltemperaturen for denne juli måned blev 19,2 grader – ikke så langt fra rekorden fra 2006, som ligger på 19,8 grader. Til sammenligning er klima-normalen kun 15,6 grader.

Regionen København og Nordsjælland var varmest med 20,2°C i gennemsnit, mens regionen Midt- og Vestjylland var koldest med 18,3°C i gennemsnit. (© dmi)

En lillebitte smule regn

Langt hen i måneden så det ud, som om denne juli kunne slå rekorden som den tørreste juli nogensinde. Men det fik regnvejret i lørdags sat en stopper for. Her blev der registreret skybrud flere steder i landet, så vi alt i alt nåede op på 17 millimeter regn denne juli måned. Det ligger dog ikke langt fra rekorden på 15 millimeter, som er fra både 1904, 1983 og 1994. Til sammenligning er klima-normalen 66 millimeter.

Mest nedbør oplevede Regionen Bornholm med 31 millimeter i gennemsnit. Region Nordjylland fik mindst med 11 millimeter i gennemsnit. (© dmi)
Facebook
Twitter