Sådan bliver vejret nytårsaften

Prognoserne giver nytårsraketterne kamp med masser af vind.

Overskyet og blæsende vejr. Det er hvad vejrguderne har sat på nytårsmenuen. (Foto: BRIAN RASMUSSEN © Scanpix)

Det står for døren: Nytåret. Årets første og årets sidste fest. For mange betyder det også en tur under åben himmel for at fyre raketter af - eller for bare at betragte på behørig afstand.

Som altid er det en god idé at tage sine forholdsregler nytårsaften og i særdeleshed nu på mandag, hvor prognoserne vil skyde nytåret ind med fynd og klem og en hård vestenvind.

Op til kuling

Nytårsaftensdag byder i dagtimerne på overskyet og diset vejr. Hos jyderne kan der komme lidt regn hist og her, og vinden vil i være let til frisk fra vestlige retninger.

Men mens mørket falder på, dronningen holder sin nytårstale, og de første kanapeer ryger ned, tiltager vinden udenfor: Den bliver jævn til hård, og på den anden side af midnat op til kuling. Ved de nordvestjyske kyster melder prognoserne om stedvis hård kuling med vindstød op til stormstyrke.

Den hårde vind kan naturligvis give kamp til raketterne. Ved det nye års komme ligger Danmark placeret lige midt mellem et lavtryk over det nordlige Skandinavien og et højtryk over Frankrig, og hen over Danmark varierer trykket en del, og det giver altså blæst på årets yderste dag.

Måske lidt småregn

Resten af nytårsaften og -nat kan det småregne lidt hist og her, men ikke meget, og sidst på natten er der udsigt til lidt opklaring i den nordvestlige del af landet.

Samtidig bliver det en relativ lun nat - ved midnatstid melder prognoserne om temperaturer mellem seks og otte grader. Men mildt vil det nok ikke føles med den susende begyndelse på 2019, som prognoserne lægger op til.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter