Sådan bliver weekendvejret

Weekenden byder på ustadigt vejr med regn, byger og blæst, men også perioder med opholdsvejr og en smule sol. Se her, hvordan det fordeler sig.

Lørdag bliver både blæsende og overskyet. Til gengæld vil det holde tørt langt de de fleste steder med undtagelse af Vestjylland, hvor det kan dryppe en lille smule. (© DR Grafik)

Weekenden banker på. Udover afslapning og fridage til mange medbringer den også blandet, ustadigt efterårsvejr med udsving. Herunder får du detaljerne.

Fredag aften og nat står den på overskyet vejr med med stedvis regn eller byger, især i Jylland.

Temperaturerne vil ligge mellem 6 og 9 grader, og vinden vil være let til frisk fra sydlige retninger, op til hård vind ved vestkysten.

Fredag aften bliver en overskyet affære over hele landet. I Jylland - særligt længst mod vest - kan man føje byger og blæst til den cocktail. (© DR Grafik)

Lørdag: En del skyer, men mest tørt

Hvis du har udendørssysler som bedst klares i tørvejr, så skal du satse på at gøre det lørdag. Det bliver nemlig overvejende en tørvejsdag i det meste af landet. Men ifølge de seneste prognoser kan Vestjylland få lidt regn i ny og næ, men ikke de store mængder.

Til gengæld bliver det en ganske blæsende dag med en jævn til hård sydlig vind inde over land, og ude langs kysterne kan man stedvis nå op til kuling.

Søndag: Mere ustadigt landet over

Lørdag og søndag har det til fælles, at termometeret topper omkring 10 og 12 grader om dagen og stryger ned omkring 6-7 grader, hvor der bliver koldest om natten.

For et par dage siden stod vi ellers op til en iskold morgen med frost mange steder i landet. Men vinden er anderledes mild i disse dage, og der er således ikke udsigt til nattefrost i weekenden.

Søndag fordeler bygerne sig rundt omkring i hele landet. Men der vil også være perioder med tørvejr og en smule solskin. Her er prognosen for søndag klokken 12.00. (© DR Grafik)

Natten mellem lørdag og søndag kommer der udbredt regn mange steder, og det våde vejr fortsætter søndag. Her bliver vejret nemlig ustadigt med regn og byger i hele landet. Men der vil også komme perioder med opholdsvejr og en smule sol.

Vinden bliver let til frisk mellem sydvest og sydøst, ved kysterne stedvis hård vind.

Rester fra Ciarán

Den nedbør, der kommer til Danmark i weekenden, er byger fra den tidligere storm Ciarán.

Ciarán ligger nu - i svækket form - ude over Nordsøen. Stormlavtrykket gav vind af stormstyrke og kraftigt regn over store områder i England og Frankrig, og selvom det stadig er et kraftigt lavtryk, er vinden stilnet af, og Danmark slipper for de helt store nedbørnsmængder, som i stedet falder ud over Nordsøen.