Sådan bliver weekendvejret: 'Byger er svære at styre'

Efterårsvejret melder lige så stille sin ankomst, men solen skal nok kigge frem.

Er du fodgænger, så hold dig på behørig afstand af kørebanen i dag. Ellers vanker der våde bukseben. (Foto: Michael Bernstorff © (C) DR brugerbillede)

Weekenden banker på, og det samme gør det ustadige vejr.

Fredag er en forpremiere på det vejr, der venter. I dagens løb kommer der nemlig både sammenhængende regn og byger, der flere steder kan være med torden.

I alt hælder vejrguderne omkring 10 millimeter regn ud over landet. Samtidig vil sydvestenvinden tiltage i dagens løb og blive jævn til hård - ved Vestkysten endda op til kuling i eftermiddag. Med andre ord; Efterårsagtigt vejr med regn og rusk.

Sidst på aftenen og i nat klarer det en smule op, men stadig med mulighed for lokale byger, der igen kan være med torden.

Byger er svære at styre

Lørdag og søndag bliver lidt samme melodi, men med mindre intensitet. Der vil også komme regn, men kun i form af mindre, sporadiske byger. Derfor bliver det kun til to-tre millimeter regn begge dage.

Nøjagtigt hvor og hvornår bygerne falder, er svært at forudse, for "byger er svære at styre", siger man. Af natur opstår byger meget pludseligt og meget lokalt, og det betyder, at der kan være meget store forskelle på vejret blot få kilometer fra hinanden.

Men én landsdel, er prognoserne relativt enige om, går tørskoet gennem lørdagen: Bornholm. Søndag er tendensen i prognoserne omvendt: Her er det særligt de østlige landsdele, der står forrest i køen til regnvejr.

Termometeret vil begge dage toppe et sted mellem 15 og 18 grader, og vinden vil være svag til let fra vestlige retninger. Og natten mellem lørdag og søndag bliver kølig: ned mellem 8 og 13 grader - i Jylland endda helt ned til 5 grader.

Fredag bliver den vådeste dag. Her vil sammenhængende frontregn passere landet og blive afløst af mere opklaring og byger.

Jo, jo - lidt solskin

Men bliver der slet ikke plads til lidt solskin? Jo, det gør der. Hvis vi ser bort fra fredag, skal solen nok få lidt besøgstid i weekenden. Det bliver nemlig med vekslende skydække, og særligt søndag ser solen ud til at kunne få noget albuerum mellem bygerne.

Det er et lavtryk nord for Skotland, som sender fronter med regn ind over Danmark fredag, og de bliver afløst af opklaringer og byger vestfra. I løbet af lørdag ligger lavtrykket lige over Danmark, og det forklarer den relativt rolige vind lørdag.

Næste uge står også i lavtrykkenes tegn. Et lavtryk vil i starten af næste uge bevæge sig op over Østersøen og igen give ustadigt vejr.

Der er ikke andet at gøre, end at sige (vand)pyt til det ustadige vejr.

God weekend.

Facebook
Twitter