Samme dag som i dag, for 28 år siden: Sol og 16 grader

Mens vi i 2018 går rundt og fryser, bød 24. februar 1990 på tocifrede varmegrader og forårsfornemmelser.

Træerne var måske ikke ligefrem sprunget ud, men på præcis denne dag for 28 år siden målte man 15,8 grader - og den varmeste februardag nogensinde - i Danmark. Det er dog mere normalt med tocifrede frostgrader, og februar 1942 bød eksempelvis på minus 29 grader. Billedet er fra Kongens Have i København, april 2017. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Mens kulden i skrivende stund er ved at lægge sig som et tykt tæppe over Danmark, og de kommende dage byder på snefygning og tocifrede frostgrader, så kan vinterens sidste måned også vise sig fra en ganske anden side.

For præcis 28 år siden - 24. februar 1990 - viste termometret i København hele 15,8 grader, og snart tre årtier senere er det stadig den varmeste februardag, der nogensinde er registreret i Danmark.

Her kan du se vejrudsigten fra 23. februar 1990 - med optakt til den rekordvarme 24. februar:

Mere normalt med hård frost

Det er dog langt mere normalt at opleve tocifrede kuldegrader i årets korteste måned.

8. februar 1942 røg temperaturen ned på isnende minus 29 grader i Brande, og snart 80 år senere har den dag stadig rekorden som den koldeste februardag nogensinde målt.

Og selv om de sidste dage af februar 2018 også byder på tænderklaprende koldt vejr, så kan vi dog "nøjes" med omkring 10 graders frost, når det bliver koldest.

Her kan du se vejrudsigten fra 23. februar 2018 - med noget koldere temperaturer end for 28 år siden:

Omskiftelige februar

Februar er med andre ord en ganske omskiftelig måned, der både kan byde på bidende kulde og tocifrede varmegrader.

Herunder kan du se gennemsnitstemperaturen i Danmark i alle februardøgn siden årtusindskiftet.

Den 4. februar 2012 stikker ud som den absolut koldeste med et gennemsnit på -11,1 grader. (© Grafik: Mikael Scharling / DMI)

Kilde: DMI

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk