Samme vejrtype hele ugen

Der kommer både sol og byger med temperaturer om dagen på ca. 5 grader

Nu har vejret bestemt sig: Ingen voldsomme udsving, hverken til den ene eller anden side. Hele ugen får vi samme vejrtype, idet kølig luft fra vest blæser ind over os uden at egentlige frontsystemer med massive skyområder kommer imellem. Det skal dog nok blive til et par byger i ny og næ, men ingen overskyede dage med heldagsregn.

Stort lavtryk styrer luftstrømmen

Årsagen til det ret ensartede vejr skal søges nord for Danmark. Der ligger nemlig et stort lavtryk, der kun bevæger sig lidt i den kommende uge. Det vil ligge i området Nordnorge, Nordsverige, Den Botniske Bugt og det sender kold luft med snebyger fra nord ned over Norskehavet. Når den kolde luft bevæger sig sydpå, og især når den drejer til venstre ind over Nordsøen, bliver den opvarmet af det lunere havvand. Derfor kommer vi op på ca. 5 grader om dagen.

Stadig koldt i toppen

Højere oppe i atmosfæren er luften derimod stadig meget kold og derfor er det ikke sikkert nedbøren når at smelte på vej ned gennem atmosfæren. Så det er sandsynligt, at bygerne både kan falde som regn, slud og hagl. Der bliver dog ikke tale og mange byger i ugens løb, men nogle enkelte skal man nok regne med.

Nordjyderne får særbehandling

I denne uge er der mange nordjyder, som holder vinterferie og derfor får de særbehandling. Både i denne artikel og på vejrkortene. Den aktuelle vejrsituation viser nemlig, at bygerne styrer udenom Nordjylland fordi de ligger i læ af de norske fjelde. Derfor kan nordjyderne se frem til en tør og solrig ferieuge, men uden sne.

Husk isskraberen

Selvom dagtemperaturerne kommer op på ca. 5 grader, så falder temperaturen om natten til under frysepunktet mange steder. Og da det koldeste tidspunkt på døgnet typisk ligger ved solopgangstid, så vil mange opleve, at der er rim på bilruderne når de skal køre på arbejde om morgenen. Beregn derfor lige 5 minutter ekstra og glæd dig over, at dagen er mere end 3 timer længere end den var ved juletid.

  • Print
  • Del artiklen: