(Foto: © MIGUEL RIOPA, Ritzau Scanpix)

SE BILLEDERNE Europa smelter i varmerekorder

Flere europæiske byer sætter i disse dage nationale rekorder.

Over hele Europa koger både mennesker og dyr. Men også naturen er hårdt ramt af de varme grader, som vi mærker på vores kontinent i disse dage.

Temperaturen har sneget sig op på over 40,2 grader i England, hvilket gør det til den varmeste dag i landets historie. Flere byer i Frankrig satte ny varmerekord mandag, og herhjemme i Danmark nærmer temperaturerne sig 30 grader flere steder. Men selvom det i dag har været rigtig varmt, tyder meget på, at onsdag vil gå over i dansk vejrhistorie og slå den 47 år gamle varmerekord fra Holstebro, hvor det målte 36,4 grader.

Herunder tager vi på en tur rundt i Europa, hvor varmen - også på ubehagelig vis - har sat sine tydelige spor.

 • Bygningsarbejdere tager en ekstra pause i det varme vejr i Amsterdam. (Foto: © RAMON VAN FLYMEN, Ritzau Scanpix)
  1 / 12
 • Folk betragter røg, der breder sig fra vinmarkerne i Pumarejo i det nordvestlige Spanien. Redningsarbejdere har kæmpet med adskillige skovbrande i det spanske, som kæmper med en hedebølge, der har budt på helt op til 43 grader. (Foto: © MIGUEL RIOPA, Ritzau Scanpix)
  2 / 12
 • Seks damer køler fødderne ved Ter Biest-huset for ældre i Belgien, mens hedebølgen rammer Europa. (Foto: © YVES HERMAN, Ritzau Scanpix)
  3 / 12
 • I Hagenbeck Zoo i Hamborg i Tyskland, hviler en bavian sig i skyggen. (Foto: © CATHRIN MUELLER, Ritzau Scanpix)
  4 / 12
 • Det er den anden hedebølge, Spanien er ramt af i år. Her i Faramentos de Tabara er brandmænd i gang med at slukke en skovbrand, der er opstået på grund af de ekstreme temperaturer. (Foto: © BORJA SUAREZ, Ritzau Scanpix)
  5 / 12
 • Folk slapper af ved Derwent-floden ved Chatsworth House, der ligger syd for Sheffield i England. På grund af den ekstreme varme råder de britiske myndigheder folk til ikke at benytte offentlig transport, medmindre det er "absolut nødvendigt", at arbejde hjemmefra og drikke rigeligt væske. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
  6 / 12
 • Brandmænd kæmper mod en buskbrand under hedebølgen i Zennor, der ligger noget nær det sydligste, man kommer i England. (Foto: © TOM NICHOLSON, Ritzau Scanpix)
  7 / 12
 • En brun bjørn spiser frugter og grøntsager fra en klump af is i Roms zoologiske have. (Foto: © YARA NARDI, Ritzau Scanpix)
  8 / 12
 • En hund og en kvinde får vand på stranden i Amager Strandpark. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  9 / 12
 • Det vides ikke, om det er varmen, der driver den norske kendis-hvalros Freya ind i havnen i Oslo. Men her ligger hun i hvert fald og soler sig på en båd. Ifølge en Hvalros-ekspert, der har talt med det norske TV2, så hviler hun sig formentlig efter et måltid. (Foto: © Tor Erik Schrøder, Ritzau Scanpix)
  10 / 12
 • Et fly er sat ind for at stoppe naturbranden i La-Teste-de-Buch i det sydvestlige Frankrig. Med mere end 40 graders varme er omkring 8.000 mennesker blevet nødt til at forlade området som en "forebyggende manøvre". (Foto: © THIBAUD MORITZ, Ritzau Scanpix)
  11 / 12
 • Den danske Jonas Vingegaard forsvarede i dag den gule trøje i den franske varme under 16. etape af Tour de France. En etape, han efterfølgende beskrev som varm, selvom han inden da havde sagt, at han synes, det var rart, der var udsigt til en lidt køligere dag. (Foto: © THOMAS SAMSON, Ritzau Scanpix)
  12 / 12