Se billederne fra weekenden

Fredag blev det vådeste døgn i tre år. Men weekenden bød på andet end regn.

  • Regndråber som balancerer på et blad, vidner om al den regn som man oplevede i den sydlige halvdel af Jylland i fredags. (Foto: Erik Johansen - Haslev © (c) DR)
  • Ved Ikast regnede det så meget i fredags, at flere steder blev oversvømmet. I Ikast-Brande kommune fik man i gennemsnit 43 mm. En målestation syd for Herning fik man over 80 mm regn. Hvilket var det højeste, som blev registreret i fredags i Danmark.
  • Regnbuer er karakteristisk for bygevejr. Sollyset afbøjes i de små runde vandråber og danner det optiske fænomen. Billedet er blevet taget, ved hjælp af en drone med et monteret kamera, som befandt sig ved Fuglebjerg, som ligger mellem Næstved og Slagelse. (Foto: Jesper Rasmussen - Fuglebjerg © (c) DR)
  • Det var sensommervejr nær Kerteminde på Fyn i lørdags, hvor solen skabte dansende skygger af cumulusskyer på den høstede mark. (Foto: Kurt Møller Rasmussen © (c) DR)
  • Der har været perioder henover weekenden, hvor der langs kysterne har været en del vind. Ved Følle strand lidt nord for Aarhus, var det tilfældet lørdag. Stranden kan være noget af det smukkeste på en smuk sommerdag, men Kalø vig ser næsten dramatisk ud på denne efterårsdag med en del vind. (Foto: Ole Hougaard - Hadsten © (c) DR)
  • Skyformationen Lenticularis eller "linseskyer" dannes normalt i bjergområder. Men den kan også dannes , hvis der forekommer bølge bevægelser i luftstrømmene. Hvilket var tilfældet søndag. Det kan gøre, at skyen ikke kan bevæge sig opad. Hvis varm luft befinder sig i de højere luftlag bremser skydannelsen lidt op og "linse"skyerne dannes i bølgetoppenene. (Foto: Erik Johansen - Haslev © (c) DR)
  • Søndag var der plads til sol de fleste steder på Fyn. Blandt andet ved Assens, hvor det meget kunstneriske motiv er taget. (Foto: Karin Freilev © (c) DR)
  • Morgenstund har guld i mund, som ordsproget siger. Der er i bogstavelig forstand noget om snakken, når man fanger en gylden solopgang søndag morgen ved Skælskør Nor camping med udsigt over søen Noret. (Foto: Lisa í Dali © (c) DR)
1 / 8

Vi skal helt tilbage til den 25. juli 2015, hvor der faldt 31,9 mm på landsplan, før at vi finder et mere vådt døgn, end det som ramte landet i fredags. Over èn milliard tons vand væltede ned over dele af Danmark, men det var mest i Syd- og Sønderjylland at der blev åbnet for sluserne.

Weekenden bød derimod kun på regn i moderate mængder. Til gengæld var der også plads til solen ind i mellem de mange blomkålsskyer.

Flere steder kom temperaturen over 20 grader og hvis man man fandt lidt læ fra vinden, kan man nærmest betegne vejret som sommerligt.

Send os gerne dit vejrbillede på vejret@dr.dk, mms til 1212 eller del det med os på DR Vejrets facebookside.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter