(Foto: © Oscar Bredahl)

Se billederne: Jupiter og Venus side om side

Onsdag aften kunne man se Jupiter og Venus nærme sig hinanden på himlen. Kig op igen i aften.

To planeter mødtes på himlen ved solnedgangstid onsdag aften og lyste aftenhimlen op i et sjældent syn.

Sådan så det i hvert fald ud fra Jorden, da Jupiters og Venus' baner om Solen nærmede sig hinanden og fik det til at ligne, at de to planeter var på hinanden.

Et fænomen, der ikke er sket siden 2014, og som har fået flere af DR Vejrets seere til at hive kameraet frem og indsende billeder af det himmelske fænomen.

- Fænomenet vil gentage sig i aften, men der vil være mere afstand mellem de to himmellegemer end i går, hvor de stod tættest, siger DR Vejrets meteorolog Anders Brandt.

 • Onsdag aften kunne man mod vest se de to planeter tæt sammen ved en flot solnedgang ved Furesø. (Foto: © Henrik Dalsgaard)
  1 / 4
 • Fra toppen af Rundetårn går synet typisk nedad, men onsdag aften vendte blikket, og kameraet, op mod himlen. (Foto: © Ib Jansholt)
  2 / 4
 • Venus lyste stærkest op på aftenhimlen, fordi den er tættere på Jorden end Jupiter, der er solsystemets største planet. Her ses himmelfænomenet i solnedgangstimerne i Hobro. (Foto: © Liselotte Kahns)
  3 / 4
 • Perspektivet fra Jorden fik det til at ligne, at Jupiter og Venus stod side og side, selvom de to planeter i virkeligheden er meget langt fra hinanden. Her ses de to planeter mellem Roskilde Domkirkes spir. (Foto: © Hanne Jokumsen)
  4 / 4