Se billederne: Påsken er skudt i gang med sne

Skærtorsdag var trukket i vinterfrakken, og det kastede en masse flotte billeder af sig.

 • "I Bramming sner det i tern i dag," skriver Willy Harder. (© (C) DR brugerbillede)
 • Et tyndt lag sne ved havneområdet i Faaborg - her fotograferet af Jørn Ungstrup i formiddags. (© (C) DR brugerbillede)
 • Kurt Christensen har fotograferet de flotte isformationer på stranden ved Sønderby Klint ved Assens. (© (C) DR brugerbillede)
 • I dagens anledning var påskeharen lavet af sne i stedet for chokolade ved Rønninge på Fyn. Her knipset af Thorkild Havmøller. (© (C) DR brugerbillede)
 • Naturens egen iskunst - lige dér ved vandet i Fiskenæs nær Gråsten. Fanget af Duangiit Hansen. (© (C) DR brugerbillede)
 • Forårsbebudere stikker hovederne op over snemasserne... de må snart komme til sin ret. Det var Vibeke Hansen, der ved middagstid fotograferede i Næstveds natur. (© (C) DR brugerbillede)
 • En smuk solopgang set gennem overisede kviste Skærtorsdag morgen ved Silkeborg Langsø.
 • Påsketid er havetid. Per Allan Lunding fra Jels havde indkøbt muld, som han havde håbet at kunne bruge til havens planter i påsken. "Det må nok vente lidt endnu," konstaterer han. (© (C) DR brugerbillede)
 • Der var også masser af sne i Svenderup Skov på Sydsjælland. (© (C) DR brugerbillede)
 • En flok børn byggede en stor sneiglo ved Masnedø på Sydsjælland. Vindmøllen har sikkert basket en lille smule - der var en frisk vind på de kanter i dag. (© (C) DR brugerbillede)
 • Der har ikke kun været sne på påskemenuen i dag. Solen skinnede på en flot, blå himmel i Skanderborg. Det kunne Michael Bernstorff og hans kamera i hvert fald dokumentere. (© (C) DR brugerbillede)
 • "Er det en aprilsnar, at det sner i Danmark?," spørger Gitte Brandenburg retorisk. Hun befinder sig i det allernordligste Jylland, nær Løkken, med skyfri himmel, solbriller på næsen og ikke skyggen af et snefnug i luften. (© (C) DR brugerbillede)
1 / 12

"I'm Dreaming Of A White... Easter!"

Med lidt snilde kunne Bing Crosby's juleklassiker omskrives, så den passer til denne Skærtorsdag i slutningen af marts.

Kolding topper

Der har nemlig været mange snefnug i luften, og det har givet et landskab klædt i hvidt flere steder. Det gælder især for den sydlige del af landet. Tal fra DMI's manuelle målestationer fortæller, at der i morges blev målt 11 centimeter ved Kolding, seks centimeter på Fyn, tre centimeter på Sjælland og fire centimeter på Bornholm.Og der er kommet endnu mere sne i dagens løb.

Morgenstundens målinger fra DMI fortæller, at Kolding får præmien for den dybeste sne med 11 cm. (Foto: © DR Vejr)

Store, regionale forskelle

Samtidig er der i Nordjylland registreret lige præcis nul centimeter sne, og dagens satellitbilleder viser også, at der har været plads til solen på de kanter. Så selvom Danmark er et forholdsvist lille land, kan der være enorme, lokale forskelle på, hvordan vi oplever vejret.

Tørvejr Langfredag

Fronten, som har kastet snefnuggene af sig, lister ud af landet i løbet af natten. Bornholmerne får lige den sidste rest snedrys i morgentimerne, men derfra melder prognoserne lige nu om opholdsvejr til hele landet Langfredag.

Kig til påskesolen

Så drømmer du om at kunne spankulere en tur i tørvejr og måske endda misse lidt mod en honninggul påskesol i ny og næ, ja så er dagen i morgen - Langfredag - nok dagen, der kan opfylde drømmen.Termometeret vil i ligge på fire-fem graders varme i Jylland og på Fyn, omkring tre grader på Sjælland og Lolland-Falster og to grader på Bornholm.