Se billederne: Sådan oplevede danskerne snevejret

Tirsdagsdøgnet har budt på snevejr i særligt de nordlige dele af landet, hvilket har fået flere af DR Vejrets brugere til at indsende billeder.

Et lavtryk passerede tirsdag hele landet og bragte masser af nedbør med i form af sne, slud og regn.

Hårdest ramt er de nordlige egne af Jylland, hvor DMI tirsdag morgen målte snedybder på op til 30 cm. Blandt andet i byerne Uggerby og Hirtshals, mens der i Hjørring blev målt mellem 20 og 30 cm.

I det centrale Jylland og på Nordvestsjælland er der faldet mellem 5 og 10 centimeter sne, mens de sydligere egne af landet ikke har fået mere end et par centimeter nedbør, der hovedsagligt er faldet som slud eller regn.

Foruden vinterligt nedbør har lavtrykket også sat fut i vinden.

Middelvinden har blæst med kulingstyrke i en ring, der har flyttet sig fra de nordvestjyske kanter og i det sydlige Jylland videre til det nordvestlige sjælland til Lolland og Falster og på Bornholm.

I samme områder har der været vindstød med op til stormstyrke.

Snevejret ventes at været drevet forbi Danmark tirdag aften.

Se billederne fra morgen- og formiddagstimerne tirsdag her og se med i Vores Vejr kl. 18:50 i aften, hvor vi opdaterer på situationen.

Artiklen er rettet, da der tidligere fejlagtigt stod, at Rold Skov ligger i Midtjylland. Det er nu ændret.

Hjørring er en af de byer, hvor der er faldet mest sne i løbet af tirsdag. I de nordjyske egne har sneen været en udfordring i trafikken, offentlig toge og busser har været aflyste, og hjemmearbejde har været en anbefaling. (Foto: © Birger Josephsen)
I den nordjyske by er der faldet ca. 30 cm sne indtil kl. 9 i morges. I morgentimerne var vindforholdene rolige, men i løbet af dagen er vinden taget til, og der har været middelvind med kulingstyrke og vindstød med stormstyrke på de nordvestejyske kanter. (Foto: © Birger Josephsen)
Foråret er sat på pause oven på en uge med sol og mildere vejr. Forårsblomsterne var dækket med sne i Ålsgårde her til morgen. (Foto: © Tine Uffelmann)
Jo længere mod nord, man kommer, jo mere sne, er der faldet i dag. I Hirtshals blev sneen i morges udnyttet til at en langrendstur gennem byen. I det nordjyske har temperaturen holdt sig omkring frysepunktet i formiddags- og de tidlige eftermiddagstimer, og det har sneet i perioder i løbet af dagen. (Foto: © Inger Anneberg)
På Læsø startede dagen flot ud med hvidt snedække og mere sne i vente ude i horisonten. På den nordjyske ø er der i dag faldet 10-15 cm sne. (Foto: © Jan Bjerregaard)
Snevejret presser fuglene tættere på foderpladserne. Stor flagspætte nyder foderkuglerne i snevejret. (Foto: © Søren Wilhelmsen)
De nordvestlige egne af Jylland fik sneen at se som de første allerede i de tidlige aftentimer mandag. Her er det tæt på Thisted, hvor snedybden i morges målte 10-15 cm. (Foto: © Lise-Lotte Mierzejewski)
Selvom de nordlige egne af Jylland har været hårdest ramt af snevejret, faldt der også hvidt drys syd for Limfjorden. Her er det i Rold Skov tirsdag formiddag efter nattens sne og med morgendis. (Foto: © Thorkild Christensen) (Foto: © Thorkild Christensen)
Også østjyderne har fået sne i dag, mellem 5-10 cm. Her er det i Selling nord for Aarhus i morges. Smukt ser det ud, men i sammenligning med de nordjyske områder viser det tydeligt, hvor store regionale forskelle, der har været på snefaldet i dag.