Se hvor og hvornår den kraftige regn rammer i dag

Mulighed for torden og lokale skybrud over næsten hele landet lørdag eftermiddag og aften

Sådan så det ud, da København blev ramt af skybrud i 2011. (Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)

Vejret har artet sig fint med sol flere steder i landet lørdag morgen. Men tidligt i eftermiddag tager kraftig regn over, og midt i alt det våde er der også mulighed for vindstød af kulingstyrke og torden.

Der er risiko for skybrud lokalt, og det vil sige mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Olaf Mathiassen er vagthavende meteorolog ved DMI, og han fortæller her til dr.dk, hvor og hvornår den kraftige regn rammer.

I aften er hele landet ramt

Fronten driver op over landet fra sydvest. Derfor bliver Sydvestjylland ramt først, og den kraftige regn begynder at falde ved 14-15-tiden.

Derefter bevæger fronten sig mod nordøst og omkring klokken 18 vil den ligge tværs hen over landet fra Vendsyssel over Fyn til Vestsjælland. Et par timer senere vil også det allernordligste Jylland være ramt.

Københavnerne kan forvente begyndende regn ved 18-19-tiden, og cirka klokken 21 vil det regne kraftigt over hovedstaden.

Heldigt Folkemøde - vådt Northside

Til gengæld kan bornholmerne og alle deltagerne på Folkemødet glæde sig over, at eventuelle skybrud ikke vælter ned i hovedet på dem. Ganske vist falder der også regn over Bornholm midt på aftenen, men det bliver ikke så kraftigt, lyder det fra DMI.

Så heldige er de 25.000, der har købt billet til Northside Festival i Aarhus, ikke. Kraftig regn vil også vælte ned over Smilets By, og det kulminerer omkring klokken 20, er meldingen fra DMI.

Facebook
Twitter