Tema Orkanen Irma 62 artikler

Seneste nyt: Irma er IGEN en kategori 5 orkan

Den tropiske orkan Irma har fået ny styrke.

Den tropiske orkan Irma er re-intensiveret i styrke. I går var Irma ellers aftaget en smule i styrke og blevet til en kategori 4 orkan, men nu har systemet fået ny energi og blevet en kategori 5 orkan igen, hvor det blæser med middelvinde på over 7o m/s svarende til 260 km/t.

Kursen er usikker

Der er endnu lidt tvivl om den præcise retning af Irma og det kan give mindre fluktuationer i intensiteten. Irma kan med andre ord gå op og ned i styrke i de næste dage afhængigt af hvor tæt den kommer på land.

Bahamas og Cuba rammes nu

Irma er en ekstremt farlig tropisk orkan af højeste styrke på saffir-simpson skalaen og den vil fortsætte med at ramme områder med livstruende vinde, stormflod og kraftig regn. I dag er det Bahamas og Cuba (mest den cubanske nordkyst), som står for tur.

Irma bevæger sig langs Floridas vestkyst

Irma rammer sandsynligvis det sydlige Florida som en kategori 4 orkan søndag. Lige nu tegner det til, at Irma vil trække langs Floridas vestkyst, men udviklingen er usikker. Selvom orkanens retning varierer mellem de forskellige prognoser, vil Irma dog ramme store dele af staten med livstruende vinde i løbet af søndag.

Stormflod og kraftig regn

Der er advares om stormflod i det sydlige Florida og i Florida Keys i de næste 36 timer.

Irma ventes, at ramme med kraftig regn og oversvømmelser inde i landet. Prognoserne siger, at der vil falde 200 til 380 mm regn, lokalt op til 500 mm, fra lørdag til mandag. De største regnmængder ser ud til at falde i det østlige Florida og den øvre del af Florida Keys.

Irma vil ligeledes give store mængder regn til Georgia, South Carolina og det vestlige North Carolina,i begyndelsen af næste uge. De bjergrige områder vil ligeledes være i høj risiko for oversvømmelser.

  • Print
  • Del artiklen: