Sibirisk kulde trækker ind over landet i næste uge

Den sibiriske kulde trænger sig på og bringer kulde og sne til landet den kommende uge.

Dug og regn afløses af sne og rim i næste uge. (Foto: © Jane Bøgelund)

Vinden er gået i øst og vil i løbet af det næste døgns tid skubbe den sibiriske kulde tættere på Danmark.

Gråvejr, plusgrader og dis vil dermed blive afløst af en strid og kold vind i næste uge og vil endda også føre snebyger med sig nogle steder i landet.

Mandag: Den "varmeste" dag

Mandagen topper med temperaturer mellem 0 og 3 graders varme, men det kommer ikke til at føles særligt varmt alligevel, idet vinden vil blæse med en jævn til hård styrke fra øst.

Skyerne vil være i flertal og af og til også være ledsaget af sne- eller sludbyger, og solen vil kun i kortere perioder skinne ned gennem skyer og byger.

Kulden får fat

Natten til tirsdag får kulden bedre fat, og temperaturen begynder så småt at snige sig ned under frysepunktet de fleste steder.

Kulden er på vej fra øst og får for alvor fat fra på tirsdag.

Det betyder også, at tirsdagen og de efterfølgende dage byder på bidende koldt vejr med højeste temperaturer omkring 0 grader og enkelte snebyger i de sydlige egne.

Den hårde vind er forbeholdt første halvdel af ugen, og fra torsdag er det mest en let til jævn vind, som blæser fra en østlig retning.

Så selvom dagene bliver længere og vintergækker og erantis så småt er begyndt at skyde op af jorden, må vi erkende, at februar er lig med vinter, og forårets komme er sat på standby.