Sidste dag i rækken med solskin

I løbet af dagen i morgen trækker skyer ind over landet fra sydvest, og derefter står den på gråvejr.

Solen kigger frem i morgen, og det bliver lidt lunere end de forgangne dage. Men lad dig ikke snyde af plusgraderne - det bliver nemlig blæsende, og det er starten på et vejrskifte. (Foto: Ole Grove Jørgensen - Tornby nord for Hjørring © (C) DR brugerbillede)

En smuk mandag med solskin over hele linjen slutter af med klart vejr og frostgrader - og måske lidt rimtåge enkelte steder.

Koldt i nat og mere blæsende

Lokalt kan vi godt runde 5 graders frost, men vinden frisker efterhånden op fra sydøst, og det rydder op i rimtågen og sætter en stopper for temperaturfaldet. Så vi ender mest mellem frysepunktet og ned til 3 graders frost.

Skyerne trækker ind fra sydvest ud på eftermiddagen i morgen og spolerer formentlig solnedgangen på de kanter. Startskuddet til vejrskiftet er dog den kraftige vind fra sydøst. (© (c) DR)

Vinden tiltager yderligere i morgen og bliver jævn til hård fra sydøst. Står man ud mod Østersøen eller Kattegat, kan man dog godt møde en iskold kuling.

Kuldeindeks

Ved temperaturer omkring 0 grader og en frisk vind (10 m/s) vil det føles som 15 graders frost.

Vinden gør, at det vil føles isnende koldt, men temperaturen kommer faktisk op mellem 2 og 5 plusgrader.

Vejrskifte til gråt starter fra sydvest

Solen får dog ikke lov til at stå alene på himlen i morgen. Dels kan der være lidt småskyer hist og her først på dagen, men ud på eftermiddagen har et tættere skydække kurs mod Danmark fra sydvest. Så ud på dagen vil eftermiddagssolen og solnedgangen blive udfordret af skyer i den sydvestlige del af landet.