Skøn sommerweekend i vente - men så venter drastisk vejrskifte

Det gælder om at nyde varmen, for mandag skifter vejret markant.

Det varmere tøj skal findes frem igen i næste uge. (Foto: henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Klipklappere, solbriller og en sval drik i hånden. Weekenden byder op til endnu en sommerdag med over 25 grader og fuld skrald på solskinnet.

Men sammen med kalenderefteråret kommer også et vejrskifte, som sender varme sommerdage og lune nætter i bakspejlet med fuld pedal mod det, vi kender efteråret bedst for; kulde, blæst og regn.

Op til ti grader koldere

Torsdag går vinden i vest og trækker en front med regn ind over landet, mens temperaturen lider et dyk til mellem 19 og 24 grader.

Men de varme vinde sydfra er ikke helt færdige med Danmark. Det betyder, at vi i weekenden flere steder kan nå over de eftertragtede og sommerdagsgivende 25 grader.

Men så går den heller ikke længere.

Det er nok ikke hele landet, der får 25 grader både lørdag og søndag. Vestjylland kommer i nærkontakt med koldfronten allerede i løbet af søndagen, som det ses her i prognosen:

Det lavtryk, som er med til at hive varmen op til os, kommer i forbindelse med en solid og livskraftig koldfront, som kommer til at barbere mellem fem og ti grader af dagtemperaturen.

Den lumre tordenluft bliver erstattet af en frisk og klar atlanterhavsluft, og det vil være særdeles mærkbart, da temperaturen vil falde fra omtrent 23 - 28 grader til blot 15 - 18 grader i løbet af søndagen.

Herefter er der ikke udsigt i prognoserne til, at sensommervarmen vender tilbage.

(Foto: (DR))
Facebook
Twitter