Skybrud på Falster: Nu rammer uvejret for alvor Østdanmark

Kraftig regn og torden i store dele af landet. Der er risiko for skybrud.

DMI har udsendt varsel om voldsomt vejr i Østdanmark. (Foto: DMI)

Et kæmpe uvejr med regn, torden og måske skybrud er på vej ind over landet. Omkring middag ramte uvejret for alvor Lolland og Falster. Der var reelt skybrud i Gedser, hvor der blev registreret 18,8 mm nedbør på en halv time.

Og der er meget mere dårligt vejr på vej. DMI har varslet, at der kan falde mellem 30 og 50 millimeter vand på Sjælland, Lolland, Falster, Møn, Bornholm og den østlige del af Fyn i eftermiddag og aften.

I Jylland er der også udsigt til kraftig regn og risiko for lokale skybrud. Her er varslet dog 'kun' op til 35 millimeter regn.

- Den vejrtype, vi oplever for tiden, er præget af meget omskifteligt vejr. Det ene øjeblik sidder man og drikker en hyggelig kop kaffe på altanen badet i solskin. Det næste øjeblik er det gråt og dystert, og himlen åbner sig, fortæller DR-vejrvært Christian Cherry.

Da det gik hårdest til, faldt der 9,7 millimeter regn på 10 minutter i Gedser. (Foto: DMI)

Det uvejr, der rammer i dag, kommer op fra Tyskland, og det bliver ekstra voldsomt på grund af varmen.

- Det skyldes, at varm luft kan indeholde meget vand. Men når den varme luftmasse blander sig med den køligere luft over Danmark, regner det, og skyen indeholder enorme mængder regn.

Vi trænger til regn

Regn og torden er ikke en del af opskriften på en drømmeweekend i den danske sommer, men det dårlige vejr er faktisk tiltrængt for både landbrug og haveejere.

- Vi har brug for regnen. Vi har haft et historisk højt tørkeindeks dette forår, hvor vi nåede helt oppe på 9,6 ud af ti. Men tørken afløses nu af normale tilstande på denne årstid mange steder. Landsgennemsnittet er på 6,3, forklarer Christian Cherry.

(Foto: DMI)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter