Skybrud rammer flere steder i Danmark

Sidste søndag i juli blev heller ikke til en dag på stranden.

Der er allerede målt skybrud steder i Syd- og Sønderjylland, i Østjylland og på Fyn og Sjælland. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Vi nærmer os afslutningen på juli måned, men der er hverken strand- eller grillvejr ret mange steder i landet. Faktisk er der målt skybrud flere steder, siger vagthavende ved DMI, Steen Rasmussen.

- Varm luft fra syd genererer de her kraftige tordenbyger med skybrud. Det har ramt mange steder i Sønderjylland og det sydlige Jylland, og nu er det nået til Vestsjælland.

Der er allerede målt skybrud steder i Syd- og Sønderjylland, i Østjylland og på Fyn og Sjælland.

Ved Slagelse har vejret været så voldsomt, at en målestation har målt 29 mm – næsten det dobbelte af skybrud. Et skybrud er defineret af at der skal falde mindst 15 mm regn på højst 30 min.

- Vi forventer, at det trækker længere østpå, så det snart når frem til Københavnerområdet og kommer ind over Sydsverige og Bornholm, siger Steen Rasmussen.

Vagtchefen understreger, at skybrudene kan være lokale, og det er altså ikke alle, der vil opleve det meget våde vejr.

Lige nu er der sol flere steder i de sydlige dele af landet, men der dannes nye byger over Tyskland, der på ny bevæger sig ind over landet.

Der har i Danmark endnu ikke været en meteorologisk sommerdag i juli, og kommer der ikke én før juli bliver til august, vil det være første gang siden 1979, at det sker.

En meteorologisk sommerdag er kendetegnet ved, at temperaturen skal nå over 25,0 grader et sted i landet.

Der har dog i juli været store lokale forskellige i regnvejret, skriver DMI. Således ligger Danmarks vådeste vejrstation i juli på Voerså Hede med 127 mm nedbør – dobbelt så meget som normalt i juli.

Den tørreste vejrstation ligger også i Vendsyssel – nemlig i Skagen. Her har man kun målt 19 mm regn – mindre end en tredjedel af normalen.

Facebook
Twitter