Små dryp fredag, men weekenden bliver mest tør

Fredag drypper det lidt, men det meste af weekenden forbliver det tørt.

Der bliver plads til solen i løbet af weekenden. Det vil sikkert få mange ud i vejret, som hunden på billedet gjorde ved Halskov i dag. (Foto: Torben Hansen © (c) DR)

I nat holder det tørt over det meste af landet, men der kan komme en smule regn i den vestlige del af Jylland. Fra midnat vil der være lavtliggende skyer over hele Jylland og det meste af Fyn. På Sjælland kommer skyerne til at bevæge sig fra syd mod nord omkring Storebælt.

Fredag morgen står man op til regnvejr i den vestlige halvdel af Jylland. Samtidig holder det tørt i Østjylland og længere mod øst. Om formiddagen bevæger skydækket sig længere mod øst, således at hele Sjælland, Møn, Falster og Lolland bliver skærmet for solens stråler. Bornholmerne får en dag med klart vejr, indtil sidst på eftermiddagen, hvor det bliver mere skyet.

Eftermiddagen byder på ustadigt vejr med byger og til tider lidt sol. Dog forbliver det gråt i Nordjylland.

Vinden tiltager i løbet af dagen og bliver let til frisk omkring vest.

Lørdag

Natten til lørdag aftager vinden så igen, og vinden bliver svag til jævn fra sydvest. Det bliver en kold nat i Sønderjylland, hvor man ender på kun et par graders varme i to meters højde. Det betyder rim på bilruden lørdag morgen.

I resten af landet ligger temperaturen mellem 4 og 6 grader. I kystnære områder holder det relativt lune havvand temperaturen lige under 10 grader. Det holder mest tørt, men der kan komme en enkelt byge i løbet af natten

Lørdagen kommer et højtryk glidende fra vest. Hvilket vil give gode chancer for sol i hele landet. Langs den jyske vestkyst kan der være en del skyer. Det er også længst mod vest, at der kan komme mest gang i vinden, som tiltager i løbet af lørdagen. Vinden ender med at være let til frisk fra syd og sydvest, men temperaturen ligger lige omkring 10 grader

Søndag

Natten til søndag falder temperaturen til lige over frysepunktet og der er samtidig ikke særligt meget vind. Derfor kan der flere steder i landet være tåge, som hænger ved i morgentimerne.

I løbet af dagen vil mange få en del sol og tørvejr. Det er med at nyde det, for i løbet af dagen bevæger flere skyer op over Danmark sydfra.

Lidt eller nogen sol, men en overgang mere skyet sydfra. Om natten mest klart vejr, men mulighed for stedvis tåge. Dagtemperaturer bliver op omkring 10 grader og nattemperaturen ned mellem 3 og 8 grader. Let til frisk vind fra syd og sydøst, efterhånden svag til jævn vind fra sydøst og øst.

Facebook
Twitter