Smuk sankthansaften i sigte: ’Flottere kan det næsten ikke gøres her i Danmark’

'Det bliver det mest forrygende danske sommervejr i aften', siger DR's vejrvært Anders Brandt.

Der bliver svag vind og skyfri himmel i aften. Sommervejret gør sin entré på den første coronafri sankthansaften i to år. (Foto: © Johnny Madsen)

Svag vind, masser af sol og let regn i de forgangne dage.

Vi kunne næsten ikke have haft gunstigere forhold, når vi i aften fejrer midsommeren i Danmark. Den traditionsrige sankthansaften, hvor man typisk tænder bål og sender heksene til Bloksbjerg.

- Det bliver det mest forrygende danske sommervejr i aften. Flottere kan det næsten ikke gøres her i Danmark, siger DR's vejrvært Anders Brandt.

- Vi får stort set skyfrit vejr. Der kan måske hænge en enkelt sky rundt omkring, men det bliver overvejende solrigt, indtil solen går ned sent i aften.

20 grader og skyfri sommeraften i sigte. (Foto: © Simon Skipper, Scanpix Denmark)

Ikke nok med, at det bliver en solrig aften. Så bliver det faktisk også den længste aften på året.

- I aften er årets absolut længste aften. Selvom vi for to dage siden havde årets længste dag, så er i dag den dag på året med den seneste solnedgang, siger Anders Brandt.

Her bliver det varmest

Når der skal tændes bål og synges midsommerviser senere i aften, står solen frit på himlen de fleste steder i landet.

- Helt frem til klokken 21-22 i aften kan man få op til 20 graders varme i aften, siger Anders Brandt.

- Det bliver en forrygende sommeraften, siger DR's vejrvært Anders Brandt. På kortet ses et overblik over vejret i Danmark i aften kl. 21. (Foto: © DR vejret)

Ud over at aftenen bliver solrig over hele landet, så bliver der gunstige vindforhold.

- Vinden bliver relativt svag. Men ved de østvendte kyster kan der godt blive lidt mere blæsende med op til frisk vind, især ved Østersøen og ved Kattegats kyster, siger Anders Brandt.

Regn ikke med naturen

Det ser ud til, at bålene i hele landet kan få lov til at stå. For på grund af regn i den seneste uge, er der ikke udstedt brandfare nogen steder i landet.

- Risikoen alle steder i landet er lav til moderat for brandfare, siger Anders Brandt.

Men selvom der ikke er høj brandfare ifølge indekset, så er det altid vigtigt at huske på brandsikkerheden og huske en spand vand til bålet. Man kan læse mere om en brandsikker sankthansaften på beredskabens hjemmeside.