Snebyger og hård blæst: DMI varsler vindstød af stormstyrke

Blæsevejret vil i aften give forhøjet vandstand flere steder, og der er risiko for, at broer vil lukke.

Danmark vil ifølge DMI blive ramt af voldsomt vejr. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Hvis du bevæger dig ud i naturen i dag eller skal krydse en af de store broer, er det en god idé at pakke dig godt ind og holde øje med vejrprognoserne fra DMI.

Det danske vintervejr vil i dag være præget af både kraftig vind, forhøjet vandstand og snebyger.

- Vinden er allerede frisket op, og op af formiddagen vil der være kraftige vindstød. Over middag og eftermiddagen tiltager det til vindstød af stormstyrke i store dele af landet. Den forhøjede vandstand vil begynde mellem klokken 20.00 og 02.00 i nat især på Vestkysten, siger Steen Rasmussen, vagthavende ved DMI.

https://twitter.com/dmidk/status/962470404219658240?ref_src=twsrc%5Etfw

Vestjylland, Nordfyn og Nordvestsjælland ser på nuværende tidspunkt ud til at blive hårdest ramt. Men også i den sydlige del af landet er der risiko for voldsomt vejr.

DMI forventer kuling på 14 til 18 meter per sekund fra sydvest med vindstød af stormstyrke på 25-28 meter per sekund.

Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger, ifølge DMI.

Vinden tager for alvor tager til i eftermiddag og aften, og ifølge Steen Ramussen er der en "stor sandsynlighed" for, at det vil påvirke trafikken på broerne.

- Det kan give problemer på broerne, og der vil højst sandsynlig komme nogle restriktioner i løbet af dagen, siger han.

Udover kraftig vind vil sne også ramme store dele af Danmark, og det er allerede begyndt ved den jyske vestkyst. Først var meldingen fra DMI, at det hovedsageligt var Jylland, der ville få sneen at se i dag.

Men den vil i løbet af morgenen og formiddagen brede sig mod nord og øst.

- På nuværende tidspunkt ventes snevejret at vare mellem tre og seks timer, og der forventes mellem en og fire centimeter sne i den østlige del af landet og tre til otte centimeter sne i den vestlige del, skriver DMI, der opfordrer til, at man kører forsigtigt, da der allerede nu er rimglatte veje mange steder, og senere kommer der sneglatte veje.

Befinder du dig i storm- eller snevejret, så send gerne dit vejrbillede til vejret@dr.dk eller 1212@dr.dk.