Snebyger og minusgrader har ramt landet: Pas på når du kører

Det meste af landet står op til snebyger og temperaturer på ned til minus ni grader.

I det meste af landet saltes, der på vejene, men det er vigtigt at køre forsigtigt afsted. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Der skal både hue, vanter og den store jakke til, hvis du bevæger dig ud i minusgraderne i dag og resten af ugen.

Og ligesom udstyret til at holde dig varm er nødvendigt, er det vigtigt, at du sænker farten og er opmærksom, hvis du skal ud at køre bil.

Især i Jylland og på Bornholm er der meldinger om glatte veje. Og selvom man er godt i godt i gang med at salte, skal man passe på. Som Nordjyllands Politi skriver på Twitter:

- Pas venligst på når du kører "out there". Der kan være glat - som man siger.

Lige nu har Vejdirektoratet ikke nogen meldinger om uheld eller andre trafikale problemer. Men man skal køre forsigtigt og sørge for at komme afsted i god tid.

Du kan følge trafikken på Vejdirektoratets trafikkort.

Minusgrader hele ugen

Over det meste af landet melder DMI om spredte snebyger. Det er hovedsagelig Bornholm, den sydlige del af Sjælland, Lolland-Falster, Trekantsområdet, den nordlige del af Fyn og Syd- og Sønderjylland, der er ramt.

- De områder er klart mest udsatte, fordi vi har en nordøstlig strømning af kold luft, der kommer indover Danmark. Vi vil se temperaturer på minus ni grader og senere vil det lander på omkring de minus fire, siger Janne Hansen, vagtchef hos DMI.

Ifølge hende vil minusgraderne fortsætte ugen ud. Det skyldes, at den kolde luft fra det russiske kontinent fortsætter sin vej ned over Danmark i den kommende uge.

Nogle steder i landet vil det føles langt koldere, end det er. Den såkaldte chill-factor vil i perioder falde til omkring minus 15 til 20 grader. Den følte temperatur er et udtryk for den temperatur, kroppen 'oplever' rent fysiologisk.

I weekenden kan der måske være udsigt til lidt mildere vejr, men indtil videre må vi leve med, at temperaturen ikke kommer over frysepunktet.