Sner det i Nørre Snede? Nu kan du få hyperlokale vejrudsigter

DMI øger antallet af danske vejrlokationer fra 400 til 10.000 steder på ny hjemmeside.

Den helt færdige version af dmi.dk forventes færdigudviklet inden sommer. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Skal regnjakken på fra morgenstunden eller blot ligge i tasken? Er det nødvendigt med både hue, vanter og vinterstøvler i dagens vintervejr? Og skal man holde sig fra gåturen langs havet på grund af kraftig vind?

Det er nogle af de spørgsmål, der kan være rare at få svar på, inden man begiver sig ud.

Og i fremtiden kan det blive nemmere at lure, hvilken beklædning, der er passende. DMI har lanceret en ny hjemmeside, hvor antallet af steder, hvor du kan få din lokale vejrudsigt, er øget fra 400 til 10.000.

Det gør, at du fremover kan få radarprognoser, der mere præcist kan oplyse, hvor det kommer til at sne, regne eller blæse 90 minutter frem.

- Det bliver nemmere for alle at få viden om vejret, og nu vil man kunne få en lokal vejrudsigt lige nøjagtig der, hvor man er. Vejret er noget, der interesserer alle mennesker. Det har stor betydning for de beslutninger, folk skal træffe i løbet af en dag, siger Marianne Thyrring, direktør, DMI.

Derfor har DMI nøje undersøgt, hvad der har betydning for danskerne, når de skal opdateres på vejret. Og det er den helt lokale vejrudsigt, der er vigtigt, hvad enten det er området omkring sommerhuset eller cykelturen på arbejde.

- Det er mange flere små byer og områder, man kan søge på nu. Vi kan levere vejret i en mere detaljeret udgave. Det er vores klare forventning, at folk vil bruge det. Det håber vi i hvert fald, siger Marianne Thyrring.

Den nye hjemmeside kan foreløbig tilgås på adressen beta.dmi.dk. Den helt færdige version af dmi.dk forventes færdigudviklet inden sommer.

Facebook
Twitter