Snestorm er aflyst indtil videre, men afløseren er regn i spandevis

Det næste døgn bliver meget vådt, lyder prognosen fra DR Vejret.

Der er meget regn på vej til hele landet i det næste døgns tid. (arkivfoto). (Foto: © Kristian Djurhuus, Ritzau Scanpix)

Ligger der allerede store vandpytter i haven eller små søer på den lokale mark, så kan man godt forvente, at vandstanden stiger endnu et nøk i det næste døgn.

Der er nemlig masser af regn på vej i de næste dage, fortæller DR's vejrvært Mikael Jarnvig.

- Det bliver meget vådt i morgen. Det er der ingen tvivl om. Især i Jylland, fortæller han.

- Der er sikkert lavninger i landskabet, hvor det er fyldt godt op, og der kan så komme en sø, hvor der svømmer svaner eller ænder på marken, men jeg tror ikke, at man skal være bange for skybrudsagtige forhold, siger Mikael Jarnvig.

Beredskabsstyrelsen og flere politikredse gør klar til at kunne håndtere eventuelle lokale oversvømmelser.

- Beredskabsstyrelsen følger situationen og er klar til at rykke ud fra vores seks beredskabscentre, hvis der bliver behov for vores assistance. Husk at gøre din bolig klar, skriver styrelsen på Twitter.

'Vådt og gråt i Haderslev', skriver Viggo Hjort Kohberg, der i går sendte dette billede ind til DR Vejret. (Foto: © Brugerbillede - Viggo Hjort Kohberg)

Snestorm aflyst

Den gode nyhed for landets frossenpinde er dog, at der med den seneste prognose ikke længere er udsigt til den snestorm, som meteorologerne tidligere forventede kunne ramme dele af landet fredag.

Lavtrykket har nemlig taget en mere nordlig retning, forklarer DR's vejrvært.

- Som det ser ud nu er der ikke risiko for snestorm, men højst en omgang slud, siger Jarnvig.

Til gengæld er der masser af vand på vej.

- Det bliver plask-regnvejr i hele landet. Der er næppe nogen, der kommer tørskoet gennem dagen, siger vejrværten.

- Det begynder med at regne sent i aften i Vestjylland, og så bliver det ved med at regne der, indtil en gang i morgen formiddag, siger Mikael Jarnvig.

- Og for København kommer det til at regne fra tre-tiden i nat. Og så regner det hele resten af natten og hele formiddagen. Først i løbet af i morgen eftermiddag begynder der at komme opholdsvejr, siger han.

Indtil videre opfylder prognoserne dog ikke kriterierne for et varsel om voldsomt vejr.

- I Jylland kan der komme 30 millimeter regn. Men hvis det falder på 24 timer, så opfylder det ikke kriteriet for et varsel for kraftig regn, siger han.

Her skal der nemlig falde 24 millimeter på seks timer, forklarer han.