Søndag sparker varmen i gang. Og næste weekend kan blive endnu varmere

Søndag og mandag bliver solrige med op til 17 grader. Slutningen af ugen kan blive endnu lunere.

Varmen er på vej, og vind vil der være mindre af. (Arkivbillede) (Foto: © keld navntoft, Ritzau Scanpix)

Fik lørdagens kolde vind dig tilbage i vinterjakken, så fortvivl ikke. For forårsvarmen kommer.

Temperaturen vil i dag være tre til fire grader højere, og solen vil få endnu mere magt på himlen. Det fortæller Martin Lindberg, der er meteorolog ved DMI.

- Temperaturen vil stige et par grader, så vi kommer op på mellem 11 og 16 grader, siger han.

Ved kysterne med pålandsvind, det vil være de sydøstlige kyster, vil temperaturen kun komme op på ni til ti grader. Til gengæld bliver der mindre af vinden, så den kun vil være let til frisk, siger han.

Mandag skruer vi lidt op for temperaturen, og solen vil fortsat skinne uhindret fra en blå himmel.

Her kan termometret komme op på 17 grader i Sønderjylland og i den nordvestlige del af Jylland omkring Skive, mens temperaturen i resten af landet vil ligge mellem 13 til 16 grader.

Lidt øv-vejr midt på ugen

Tirsdag vil vinden så atter tage til, og der vil komme regn i Jylland, mens man nok stadig vil se solen mod øst. Lidt værre ser det ud onsdag, hvor hele landet vil smage lidt vand, men så begynder det så småt at vende igen.

- Torsdag kan det stadig dryppe lidt, men fredag vender solen tilbage – og lørdag og søndag ser solrige ud, siger Martin Lindberg, selvom han understreger, at prognoserne ikke er helt så sikre så langt frem i tiden.

Efter et par dage med skyet vejr og lidt regn, vender solen tilbage. Kaj Boldt har taget dette billede af en rapsmark med blå himmel. (Foto: © Kaj Boldt, DR)

Temperaturen forventer han dog også vil stige, fordi der kommer en varmere luftmasse ind over landet.

Om vi kommer op på de 20,7 grader, der blev målt i april, og som er den hidtil varmeste dag i år, tvivler han på. Men det bliver tæt på.

- Vi kan nærme os de 20 grader fredag, lørdag og søndag. De fleste steder vil temperaturen være på de 18 og måske 19 grader, siger DMI's meteorolog.

Desuden vil vinden heller ikke drille. Efter regnvejret midt på ugen vil den gå fra syd og vest og så skifte til svage, skiftende vinde fredag og lørdag.