Søndagskoldfront: Koldere vejr med blæst og byger på vej

Vejret skifter i weekenden fra fugtigt og lunt til blæsende og køligt.

Mere blæst på vej (Foto: Sean Bodin © DR BRUGERBILLEDER)

Nu er det tid til at åbne skabet og finde trøjerne frem.

Du skal nemlig bruge dem under vindjakken i den kommende uge, for allerede fra søndag eftermiddag falder temperaturen mærkbart.

Det øsregner i Nord- og Midtjylland søndag morgen (Foto: DR Vejr grafik © (c) DR)

Lørdag er det dog nogenlunde milde vinde, der forventes at stryge henover cyklende kinder og fingre. Det vil blive mellem 15-18 grader med plads til lidt solskin de fleste steder, og kun i Nordjylland forventes der enkelte regnbyger.

Søndag siler regnen ned i hele Nord- og Midtjylland fra morgenstunden, mens det endnu er tørt mod syd med morgensol og blæst.

Over middag ligger koldfronten over Syd- og Østdanmark, men i svækket form, og derfor kun med forbigående let regn. Fra vest klarer det op med lidt sol.

Søndag er vinden tiltaget, ved kysterne helt op til kuling, og blæsten er vedholdende hele søndagen. Den meget mærkbare blæst er medvirkende til, at vejret vil føles køligere.

Koldere i den kommende uge

Det generelle temperaturniveau i Danmark har den seneste tid ligget mellem 16 og 20 grader som højeste dagstemperatur, men nu bliver det koldere.

I den kommende uge falder temperaturen til mellem 10-15 grader i dagtimerne, og enkelte nætter i slutningen af ugen rasler nattemperaturen ned mellem 2 og 5 grader.