Søndagssol: Opklaring rydder op fra syd

I morgen klarer det op fra syd, men flere steder vil himlen alligevel drukne i skyer.

Søndag er der størst chance for solskin i den sydlige del af landet.

Lørdagsvejret har vist sig fra en lyssky side, hvor skyerne stjal udsigten til solen. I morgen søndag er der dog mulighed for solskin, især over de sydlige landsdele.

Skyet nat

Først skal vi igennem en nat, hvor skyerne stadig dominerer over hele landet. Temperaturen holder sig omkring frysepunktet ned til 3 frostgrader og vinden blæser med en let til frisk styrke fra sydøst.

Opklaring fra syd

Søndagen begynder med gråvejr mange steder, men stille og roligt kravler en opklaring op over landet idet en relativt kold og tør luft bevæger sig op mod os fra syd. På denne tid af året er dagslængden minimal og solens styrke kun ganske svag, derfor kan det knibe med at få opklaringen til at slå igennem over hele landet.

Det er en relativt kold og tør luft, som drejer op mod os fra sydøst. Allerede mandag bevæger en front sig ind over os fra vest med regn, slud og sne. Herefter følger nogle dage med en småkold strømning fra vest indeholdende byger, som fortsat kan være med blandet nedbør.

Lige nu tegner det til at solen får bedst mulighed for at skinne over den sydlige halvdel af landet i et strøg fra Syd- og Sønderjylland, over Fyn, det sydvestlige Sjælland og Sydhavsøerne samt på Bornholm. I resten af landet ser det mere skyet ud, især i det nordlige Jylland og området op gennem Øresund.

Dagens højeste temperaturer kommer kun lige op omkring frysepunktet og sammen med en let til stedvist hård vind fra sydøst, bliver det en småkold fornøjelse.

Usikker skyprognose

Det er naturligvis kun en prognose, men vi har jo lov at håbe, at opklaringen får mere gennemslagskraft. På denne tid af året er det dog ofte skyerne som trækker det længste strå og derfor er det nemmere at få et mere sikkert bud i morgen tidlig, når den reelle opklaring kan spores og udviklingen følges fx gennem et satellitbillede og de nyeste prognoser.