Sol mod nord - regn og rusk mod sydøst

Vejret bliver vidt forskelligt fra Nordjylland til Bornholm, som stadig trækkes med gårsdagens uvejr.

En opklaring er ved at brede sig fra nord, men når nok ikke helt ned til Lolland, Falster og Bornholm før sidst på eftermiddagen og i aften.

Bornholmerne skal derfor trækkes med blæst og regn dagen igennem. Vinden starter med at være sydvestlig, omkring en kuling med vindstød af stormstyrke, men den aftager en smule i løbet af dagen, og fra sidst på formiddagen er det mest en jævn til hård vind eller kuling fra vest, som blæser på Klippeøen.

Koldfront over de sydlige egne

Længere mod vest i den sydlige del af landet vil der også være regn og byger til godt ud på eftermiddagen samt en mærkbar vind, som blæser med en jævn til hård styrke fra sydvest og fortsat har nogle kraftige vindstød med sig. Det er koldfronten, som kun langsomt trækker ud af landet.

Nord for koldfronten er der derimod gode chancer for sol. Der er dog også fortsat risiko for byger af og til, så helt tørt bliver det ikke. Her er vinden også mere nordvestlig og langt svagere - kun en svag til jævn vind. Sidst på dagen tiltager vinden dog langs Vestkysten og bliver jævn til hård her.

Regnen trækker temperaturen ned, så i forbindelse med regn og byger vil man typisk opleve en 12-14 eller 15 grader. Men dér, hvor solen får bedre fat, og hvor vinden er knap så insisterende, vil man kunne nyde op mod 17 grader.

  • Print
  • Del artiklen: