Sol og tør weekend venter: Vinden gør forskellen

Temperaturen vil være som de seneste dage, men svag vind gør, at det føles lunere.

De kommende dage kan give fin mulighed for at komme ud i naturen. Det bliver tørt og solrigt og med 10-12 grader. Langs kysterne dog lidt køligere. Her er det ved Gammel Løgten Strand. Foto: Ole Hougaard

Der er rig mulighed for at benytte sig af, at man igen kan vælge mere frit mellem udendørsaktiviteterne, når weekenden skal planlægges.

Vejrudsigten kommer nemlig ikke til at spænde ben for særlig meget, siger vejrvært ved DR Vejret Morten Lynge.

- Det bliver en weekend med masser af sol og kold polarluft. Temperaturen ligger omkring 10-13 grader som det maksimale, fortæller han.

Den helt store forskel ligger dog i vinden. Den er aftaget i den styrke, vi har oplevet de seneste dage, så det vil opleves lunere. Men, siger Morten Lynge:

- Selvom vinden er løjet af, så er den kolde polarluft her stadig, og det kommer man til at mærke. Især ved kysterne, hvor det kniber med de tocifrede varmegrader.

Solen har godt fat

Det er derfor også vinden, der gør, at vi ikke kommer til at opleve virkelig lune dage, som vi havde det i starten af ugen. Solen gør dog, hvad den kan.

- Solen får mere og mere fat, jo højere den står på himlen, så det er derfor, vi kan nyde godt af solopvarmning. Det betyder dog også, at man virkelig skal holde øje med UV-indekset, der er over fire flere steder. Det betyder, at afhængig af din hudtype skal du til at tænke dig om og have lidt solcreme i tasken, lyder rådet fra Morten Lynge.

Men med en blå himmel hører også en anden konsekvens. Nætterne kan nemlig igen give frost på bilruderne i de tidlige morgentimer.

De kommende tre dage byder på roligt, tørt og solrigt vejr. Fra tirsdag venter nogle dage med mere ustadig vejr. (Foto: Grafik: Morten Lynge)

Lunt vand, ustadig uge

Mange dage med sol og nogenlunde rolige vindforhold kan måske også give nogle lyst til at forårsteste badetøjet. Og er man frisk anlagt, kan det også lade sig gøre, siger Morten Lynge.

- Med al det solskin er der måske nogle, der har lyst til at hoppe i baljen, og som serviceinfo kan vi da fortælle, at badevandstemperaturen er mellem seks og ni grader.

Skal du gøre det, skal du planlægge svømmeturen i enten weekenden eller mandag. I næste uge vil solen nemlig ikke længere have himlen for sig selv.

- Fra tirsdag skal vi vænne os til lidt mere ustadig vejr. Det betyder flere skyer og større sandsynlighed for regn i den kommende uge. Temperaturen ser ikke ud til at ændre sig synderligt. Dog ser nattetemperaturerne ud til at stige lidt igen, siger Morten Lynge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk