Sol over Danmark: Varmerekord kan blive slået i dag

Temperaturen sniger sig atter op på svimlende 30 grader.

Solen buldrer frem og den østlige del af Jylland kan muligvis måle sommerens hidtil højeste temperaturer i dag. (Foto: HAUKE-CHRISTIAN DITTRICH © Scanpix)

Solstrålerne fortsætter med at buldre nedover Danmark.

Denne sommers temperaturer er typisk noget, man forbinder med lande syd for ækvator.

Men selvom vejrguderne har været overordentligt generøse med mængden af solstråler, så kan danskerne i dag se frem til sommerens måske hidtil varmeste dag.

I så fald kan termometret nemlig ryge op på svimlende 30 grader visse steder i landet.

- Det er især den østlige del af Jylland, der kan opleve høje temperaturer. Vores prognose viser, at vi kan komme op og ramme 30 grader, siger vagtchef hos DMI, Dan Nilsvall.

Endnu højere temperaturer i sigte

I går blev der sat varmerekord, da der blev målt 30,3 grader på Frederiksberg i København, og ifølge DMI’s prognose kan termometret snige sig en anelse højere op senere i dag i den østlige del af Jylland.

- Det kan ikke udelukkes, at rekorden bliver slået i dag og det er ikke usandsynligt, at den igen kan blive slået senere på sommeren, siger Dan Nilsvall.

Ifølge data fra DMI er der intet, der tyder på, at varmen forsvinder foreløbig.

- I den kommende uge ser varmen ud til at blive. Vi når ikke helt op på 30 grader, men 25 grader de kommende dage og henover weekenden, siger Dan Nilsvall og understreger, at derfor ikke er sat punktum for sommeren.

- Lige nu kan vi ikke sige, hvornår sommeren er slut, og det er dejligt, især når vi stadig er midt i sommerferien, siger han.

Selvom tirsdag eftermiddag måske byder på varmerekord, er der stadig risiko for lokale byer og torden i løbet af dagen.

FacebookTwitter