Solen brager ned: Men vikingekrigere dyster alligevel

Sveden løber ned i øjnene på danske vikingekrigere, der lige nu træner til kamp i Slagelse.

Vikingekrigerne i uld- og lædertøj trodser solens varme stråler til en træningskamp på vikingefestivallen ved Trelleborg. (Foto: Helena Holvad © Helena Holvad)

"Drik vand og ha' det sjovt," siger Anders Perry Larsen og tager en stor tår vand, inden han går ind på kamppladsen med sit 2,5 lange spyd i hænderne.

For temperaturen på vikingefestivallen ved Trelleborg tæt på Slagelse nærmer sig 30 grader, og solen brager ned fra en skyfri himmel.

Her dyster cirka 50 vikinger i en to timers lang træningskamp med svær, spyd og skjold. Blandt dem er Anders Perry Larsen, der, trods varmen, er iført uldklæder, læderkofte og læderhansker.

- Vi tager tøjet på for publikums skyld, siger han.

- Men jeg bryder mig faktisk heller ikke om at skulle have solcreme på.

Anders Perry Larsen har været vikingekriger i 19 år, og en gang om ugen mødes han med sit hold og træner teknik og færdigheder.

- Uanset vejret, så koger vi inde på banen, fordi det er hårdt at kæmpe, siger han.

Holdkammerat Andreas Smith indrømmer dog, at det nok bliver lidt ekstra hårdt i den varme sol i dag.

Vi slås i alt slags vejr, men bagende sol er næsten det værste, siger han.

Kroppen reagerer ikke, som den plejer

Der er flere vandpauser end normalt i kampen på vikingefestivallen, men krigerne begynder hurtigt at se medtagede ud. Kinderne er røde, håret er vådt, og det jordfarvede uldtøj er badet i sved.

Den glohede eftermiddagsol blev i sidste ende også for meget for Anders Perry Larsen, der valgte at lytte til sin krop og trække sig fra træningskampen.

- Jeg kunne mærke, at det hele summede. Jeg kunne se hullerne, og ville gerne stikke, men kroppen reagerede bare ikke. Så er det, at det begynder at blive farligt.

For selvom krigernes våben ikke er skarpe, kan de stadig gøre skade og give blå mærker.

I morgen kan de mange vikingekrigere og resten af Danmark forvente cirka 5 grader højere temperaturer, end vi har oplevet i dag, siger meteorolog ved DR Vejret Søren Jacobsen.

- Så hvis man synes, det har været varmt i dag, kan man godt begynde at mande sig op.

Det er alle steder i Danmark, hvor det er varmt i disse dage. Billedet her er fra Amager strandpark (Foto: Kimberly Johnson © DR)

På torsdag skal vikingekrigerne i Slagelse opfører "Slaget ved Trelleborg". Men her skulle temperaturerne ikke blive så høje. Ifølge den aktuelle melding fra DMI højst omkring 24 grader.