Solen og varmen er på vej - sådan da

Der har ikke været meget sommer over juli indtil videre, men det ser ud til at ændre sig, siger DR's vejrvært Nina Bendixen.

Selvom der er sol og varme på vej i slutningen af den kommende uge, er det meget usikkert, om det ligefrem bliver strandvejr. Billedet her er fra 24. juni, hvor varmen fik folk på Bellevue Strand i nord for København. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Sommerferien er i fuld gang, men det er ikke ligefrem til at se på temperaturerne.

Det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over Danmark, hvilket har ført koldt og blæsende vejr med sig.

Men nu er de tunge skyer bogstaveligt talt ved at lette, fortæller Nina Bendixen, DR's vejrvært. Der er nemlig endelig et højtryk på vej.

- Vi ligger lige i lavtryksmotorvejen. De kommer på rad og række, og derfor er højtrykket er meget velkomment. Det giver udsigt til stabilt og varmere vejr, siger hun.

Blæsevejret aftager i begyndelsen af næste uge, og mandag ser vejret ud til at blive pænt.

- Så tænker man, at det går den rigtige vej, men så kommer der et nyt lavtryk og tager pusten fra os, siger Nina Bendixen.

Regn har der været nok af denne sommer. Her ses Kongens Nytorv i hjertet af København 30. juni i år. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Først regn og så sol

Det nye lavtryk betyder igen regnvejr, og det kommer til at føles koldt, fordi det kommer fra nord. Både tirsdag og onsdag bliver det kedeligt og koldt med temperaturer ned til 16 grader.

Men torsdag begynder lavtrykket igen at slippe sit tag i det danske sommerland. Det er dog fortsat usikkert, om det for alvor bliver varmt.

- Der er et højtryk, der rigtig gerne vil os, men det er spørgsmålet, om lavtrykket mod nord er stærkere, siger Nina Bendixen.

På den anden side af torsdag bliver det dog 19-20 grader, og i weekenden peger prognoserne på, at vi for alvor kan mærke en ændring i vejret.

- Folk vil føle, det er sommer, siger vejrværten.

Usædvanlig koldt

Mens det faktisk ikke er så usædvanligt, at vi får en del regn i juli, så er temperaturerne i øjeblikket langt fra normale.

Natten mellem torsdag og fredag blev der målt 1,8 grader i Midtjylland.

- Det er virkelig lave nattetemperaturer for juli. Det er set før, men vi skal tilbage til 1990'erne for at finde en koldere nat, fortæller Nina Bendixen.

Hvordan resten af juli ser ud, det er meget svært at spå om ifølge vejrværten.

- Vi må håbe, at højtrykket hænger ved, siger hun.

Facebook
Twitter