Solen synger på sidste vers

I morgen bliver ugens sidste solskinsdag. Siden bliver det igen mildere.

Tirsdag bliver den sidste dag med udbredt solskin i denne omgang. Fra onsdag er der igen brug for paraplyen, når svage fronter med regn, slud eller tøsne rammer landet fra sydøst.

Årets anden uge begynder både kold og klar. Men der er udsigt til en ny vejrtyper lige om hjørnet.

Det har været en kold weekend med temperaturer der dykkede til under fem frostgrader mange steder. Enkelte steder i Midt- og Sønderjylland faldt temperaturen til under 8 frostgrader.

I dag bliver en flot tørvejrsdag med temperaturer omkring frysepunktet og ned til -3 grader. Der er lidt flere skyer i dag, end der var søndag. Dog ser det ud til, at det mest er omkring Østersøen og i den østlige del af Sjælland der kommer skyer. Resten af landet får endnu en solskinsdag. Sidst på eftermiddagen er der dog risiko for rimtåge flere steder.

Vinden holder temperaturen oppe

Det bliver koldt i aften, med temperaturer fra mellem -5 til omkring frysepunktet. Men i løbet af aftenen tager vinden til, hvilket mindsker varmeudstrålingen. Så temperaturen vil stige i løbet af natten til lige omkring frysepunktet.

Det vil dog stadig føles koldt, for vinden bliver jævn til frisk, og langs kysterne kan der i perioder blæse hård vind eller kuling.

Onsdag bliver skiftedag

Fra midten af næste uge strømmer noget lunere og mere fugtig luft en overgang frem til Danmark fra sydøst. Det ledsages af flere svage fronter med nedbør fra syd og sydvest.