Solen varmer Danmark godt op de næste dage: DMI melder om risiko for regionale hedebølger

Den danske sommer udnytter de sidste officielle sommerdage i august.

Sol og sommer på Ofelia Plads i hovedstaden København (arkivfoto). (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Selvom den sidste officielle sommer-måned er ved at løbe ud for i år, skal badetøjet ikke pakkes for langt væk, for nu siger DMI, at der måske kommer hedebølge i dele af Danmark.

I dag forventes temperaturen at toppe ved de 29 grader, og mandag og tirsdag vil temperaturen nogle steder nå op til omkring 30 grader eller lidt over.

Og den varme holder ved nogle dage endnu, for fra søndag eftermiddag frem mod onsdag aften er der risiko for regionale hedebølger i den vestlige og centrale del af Jylland, på det vestlige Fyn, Sjælland og Lolland.

Selvom det er varmt, er det ikke usædvanligt med så varme temperaturer, lyder det fra vagthavende meteorolog hos DMI Martin Lindberg:

- Det sker ikke hvert år, at vi får 30 grader i slutningen af august. Det sker indimellem.

Sol og varme over hele landet

Det er et højtryk, der lige nu ligger næsten stille, som sender den meget varme luft op over Danmark fra sydøst.

- Det bliver varmt i hele landet, men vi får ikke over 28 grader alle steder, siger Martin Lindberg, der også kan fortælle, at det bliver en solrig mandag over hele landet.

I den første del af næste uge er det varme og tørre vinde, der blæser ind over landet, men i løbet af den kommende uge bliver luften både fugtigere og mere ustabil.

Skyer vil i løbet af de næste dage drive ind over Danmark og fra tirsdag aften frem mod onsdag nat, er der formentlig både regn- og tordenbyger i sigte, hvilket betyder, at temperaturen nok vil falde en smule onsdag.

Men det mest behagelige er nok at holde de kolde drikke og en is indenfor rækkevide, for den eventuelle regn og torden vil ikke gøre så meget ved varmen i første omgang.

- Skyerne køler luften en anelse ned, men det er samme luftmasser, der kommer over landet, siger meteorolog Martin Lindberg.

- Det bliver også varmt onsdag, og hvis temperaturen falder fra de 30 grader til for eksempel 27, kan det blive ubehageligt, hvis det bliver bliver både fugtigt og varmt.

Facebook
Twitter