Solen vil snart dominere vejrkortet

Et vejrskifte er på vej i weekenden

På denne årstid er der ikke så mange solskinstimer at gøre godt med, så når solen endelig er fremme, nydes den i fulde drag. Ofte har vi lange perioder, hvor vejret kommer ind fra vest, - altså fra Atlanterhavet. Derude er luften både relativ lun og relativ fugtig. Det er ensbetydende med mange skyer og hyppige regnvejr. En velkendt vejrtype, som godt kan blive lidt trættende i længden.

Men nu kommer solen

Hvis man bor i den sydøstlige del af landet skal man lige have lidt tålmodighed med lørdagsvejret, - det byder nemlig fortsat på mange skyer og stedvis også regn eller slud. I den nordvestlige del af landet klarer det flot op i løbet af eftermiddagen. Temperaturerne ligger typisk lidt over frysepunktet.Søndag og mandag venter vi nærmest skyfrit vejr. Og så er dagslængden til den tid øget med ca. 20 minutter. Tirsdag formiddag er sidste chance for sol i denne omgang, derefter bliver det nemlig overskyet og vinden tiltager fra øst og bliver hård. Det kommer til at føles bidende koldt.

Prisen for solskinsvejret

Som bekendt er intet gratis og sol om vinteren er det heller ikke. Prisen for de få skyer kan aflæses direkte på termometeret. Det bliver koldt om natten. Natten er jo stadig meget lang og der slipper megen varme ud i verdensrummet, mens solen er ovre på den anden side af jorden. Flere af nætterne kan vi komme ned omkring 5 frostgrader, - lokalt måske koldere. Så der bliver nok brug for isskraberen til bilruderne.

  • Print
  • Del artiklen: