Solens varme kan mærkes i weekenden

Svag vind og få skyer giver solen de bedste betingelser for forårsfornemmelser.

Tålmodigheden bliver belønnet med solskin i weekenden. Solen skal dog lige trænge igennem laget af skyer og dis. Tryk play.

Foråret har allerede vist sin komme i form af spirende blomster og syngende lærker, men nu viser vejret sig også fra sin forårskåde side.

Solens placering på himlen hjælper nu til med opvarmningen, og det kan mærkes, at dens stråler varmer, når den er fri for skyer. Vinden er også kun svag til jævn, hvilket også holder følelsen af lunt vejr intakt.

Men bliver forårsfornemmelserne ved, når vi nærmer os weekenden?

Kolde nætter

Svaret er "ja", i hvert fald om dagen. Om natten vil der stadig være nattefrost ned til fire-fem minusgrader, og de vil holde ved ind i morgentimerne, så der vil fortsat være risiko for rimtåge og glatte veje. Dis og tåge vil typisk give morgenen et gråt udseende, men op ad formiddagen vil det klare op.

Men allerede i formiddagstimerne vil temperaturen stige hurtigt til cirka fem plusgrader, og så vil vi i løbet af eftermiddagen ramme syv-otte grader om fredagen og op til ti grader lørdag og søndag.

Mere sol og færre skyer

Fredag og lørdag skruer højtrykket over Sverige ned for skyerne, så der vil blive mere at se til solen. Samtidig vil vinden kun være svag til jævn fra forskellige retninger.

Fælles for alle weekendens dage er, at det holder tørt.

  • Print
  • Del artiklen: