Solidt snevejr på vej over Danmark

Snevejret vil passere de enkelte landsdele i løbet af et par timer fra nu og til tirsdag morgen.

Det er ikke dine øjne, laptop eller tablet, som fejler. Der er lidt flimmer på videoen om det snevejr, som er på vej over Danmark her i aften og også i de tidlige morgentimer.

Snefaldet er begyndt i Nordjylland, og det trækker i aften ned gennem Jylland i et bælte fra Thy ned til Esbjerg. Det snitter lige det nordligste af Sjælland lige over midnat, forklarer vejrvært Anders Bartholdy:

- Dets solide snevejr fortsætter i nat og i de tidlige morgentimer, hvor det vil sne på Fyn, i Sønderjylland og også i hovedstadsområdet. Her ser det ud til, at sneen kommer mellem klokken 4-6 tirsdag morgen.

Omkring klokken cirka otte begrænser det sig til det sydlige Jylland, Sydfyn og Lolland-Falster. Snevejret når først Bornholm tirsdag eftermiddag, og klippeøen vil kun få lidt sne.

Resten af landet kan - ifølge de seneste prognoser - forvente at få mellem 5-10 centimeter sne i nat og i morgen tidlig.

Temperaturerne vil ligge mellem minus tre grader og plus to grader, lunest i Vestjylland. Derfor får de slud eller blandningsnedbør i det område, mens resten af landet får sne.

Vinden er jokeren

Sneen har selskab af den kraftige vind, som kommer fra sydvest. Blæsten vil flytte rundt på sneen, og der kommer snefygning. Begge dele kan være med til at genere morgentrafikken.

DMI's hjemmeside kan du læse mere om snevejret og du kan følge trafiksituationen på Vejdirektoratets hjemmeside trafikken.dk.

Vær opmærksom på, at sne og blæst også kan genere morgentrafikken tirsdag.

Opslået af DR Nyheder på 18. januar 2016

  • Print
  • Del artiklen: