Solrig maj afbrydes af skybrud og torden i det sydvestlige

Tordenvejret medfører risiko for oversvømmelser af kældre og lavtliggende områder, lyder det fra DMI.

Der kan komme masser af vand på vejene, når tordenbygerne i eftermiddag rammer i særligt det sydvestlige Danmark (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der har været en mild og solrig maj måned indtil videre, og mild begynder fredagen i det meste af landet også.

Men der er vådere vejr på vej, og særligt beboerne i det sydvestlige Jylland kan få brug for paraplyen - eller helt at holde sig inden døre.

- I dagens løb popper der lokale byger op, der snegler sig rundt og leverer nedbøren meget lokalt, siger vagthavende hos DMI Jesper Eriksen.

Det kan udvikle sig særligt voldsomt i det sydlige og sydvestlige Jylland, hvor man varsler skybrud og torden fra i eftermiddag.

DMI forventer, at der falder mellem 15 og 25 millimeter regn på en halv time i tidsrummet fra klokken 15 til 21 fredag aften.

- Der kan komme akvaplaning på vejene, og man kan risikere at få vand i kælderen. Det er skybrud i den nedre kategori, men uanset vil det føles voldsomt, siger DMI’s vagthavende.

Desuden kan tordenen medføre fare for lynbrande og risiko for nedbrud af elektriske systemer, skriver DMI i varslet.

Lander man i tordenvejret, bør man som altid bruge sin sunde fornuft. Kør bil efter forholdene og stop fodboldtræningen, lyder det fra DMI.

Når dagen er omme, kan mange dog være helt forskånet for både regn, torden og lyn, for der forventes store udsving i nedbørsmængden landet over.

- Mangler man vand til haverne, så er det ikke sikkert, at man får noget i dag, siger Jesper Eriksen.

FacebookTwitter