Sommeren har tilsyneladende ingen ende

Det forbliver varmt og der er fortsat ikke udsigt til regn i væsentligt omfang

Himlen er fortsat blå og kornet blevet gult. Der er allerede høstet flere steder i landet. (Foto: gitte vinum © DR brugerfoto)

Det er - mildt sagt - meget småt med regndråber i de vejrprognoser vi ser på. Og det er prognoser, der rækker 8 - 10 dage frem. Vejrsituationen er ligesom låst fast i et mønster, der betyder, at de "rigtige" regnvejr går langt udenom Danmark. Med de "rigtige" regnvejr mener jeg fronter med regn over større områder. Fronterne holder sig nemlig stort set nordvest for Danmark, mens der med jævne mellemrum kommer områder med kraftige byger sydøst for Danmark.

Der er en lille chance

Fra natten til tirsdag og cirka et døgn frem passerer et område med kold luft i de højere luftlag ned over Danmark fra nord. Det betyder gode betingelser for byger, men det er umuligt at sige præcis hvor og hvormange byger, der kommer. Tirsdagen vil således byde på byger nogle steder, men langt fra alle steder. Nedbørmængderne vil også kunne variere fra få dråber til en ordentlig skylle.

Torsdag bliver speciel

Efter de spredte byger tirsdag dannes et lavtryk med en del regn over Tyskland og Polen. Dette lavtryk vil antagelig bevæge sig nordpå og kunne give især Bornholm en hel del regn på torsdag, mens resten af landet forbliver tørt.

Sol og varme

Ellers vil vejret i Danmark de næste otte dages tid generelt være præget af sommervarme og en del sol. Ikke lige meget sol hver dag, men ingen grå og kolde dage. Der er udsigt til en hel stribe sommerdage. Det vil sige, at temperaturen skal nå op over 25,0 grader på mindst én af DMI's målestationer. Det kan måske knibe mandag og tirsdag, men derefter skruer vi op igen.

Facebook
Twitter